'Apple gaat Find My Friends en Find My iPhone combineren in één app, werkt ook aan hardwaretracker'

3 reacties

Het ziet er naar uit dat Apple de functionaliteiten van zowel de Find My Friends als de Find My iPhone apps gaat combineren en samenvoegen in één enkele applicatie. De app zou een cross-platform Marzipan-app zijn en verschijnen op zowel iOS als macOS. Het project heeft intern de codenaam 'GreenTorch'. Dat verneemt 9To5Mac uit goede bron.

Met de nieuwe app moet het gemakkelijker zijn om je locatie te delen met vrienden en familie, en kunnen er automatisch meldingen verstuurd worden wanneer iemand vertrekt of aankomt op een bepaalde locatie. De applicatie zou bovendien ook verbeteringen bevatten voor het terugvinden van een voorwerp, zoals een iPhone of AirPods. Een nieuwe feature die simpelweg 'Find Network' heet, laat toe om voorwerpen te tracken en terug te vinden, zelfs als ze niet verbonden zijn met een Wi-Fi of telefoonnetwerk.

Naast de vernieuwde versie van deze apps wil Apple naar verluidt ook een hardwareproduct uitbrengen die het terugvinden van verloren voorwerpen mogelijk maakt. Deze hardwaretracker is intern gekend als 'B389' en lijkt qua functionaliteit ontzettend veel op de trackers van Tile. De Apple-trackers worden gebonden aan een iCloud account, en kunnen dan eveneens gevolgd worden via de nieuwe app. Ook zou het mogelijk worden op persoonlijke gegevens op te slaan in deze tracker, waardoor een onbekende vinder het voorwerp gemakkelijk kan linken aan de eigenaar.

9To5Mac speculeert verder dat Apple zijn producten (zoals iPhones en Apple Watches) wil gebruiken om een crowdsourced netwerk te maken waardoor het terugvinden van voorwerpen vergemakkelijkt moet worden, net zoals Tile dat al doet. Details over een releasedatum zijn er niet, al houdt Apple het Worldwide Developer's Conference van 2019 vanaf maandag 3 juni waar doorgaans software-aankondingen worden gemaakt. De kans bestaat dat we dan meer informatie zullen krijgen over de nieuwe app. De hardwaretracker zou samen geïntroduceerd kunnen worden met de nieuwe iPhones in september, al blijft het uiteraard nog even koffiedik kijken.

Bron: 9To5Mac

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*