Razer introduceert Core X Chroma externe GPU-behuizing met gigabit ethernet, rgb-leds en een 700W-voeding

18 reacties

Razer breidt zijn assortiment van externe videokaart behuizingen uit met de Core X Chroma, die beschouwd kan worden als een verbeterde versie van de Razer Core X die vorig jaar in de winkelrekken terechtkwam. De externe gpu-behuizing maakt gebruikt van Thunderbolt 3 en laat gebruikers toe om een grafische kaart extern te installeren en te gebruiken op bijvoorbeeld een laptop, zowel op Windows als macOS.

Nieuw is de regelbare Chroma rgb-verlichting, en er zit ook een gigabit ethernetpoort aan de achterkant die ontbrak in de vorige versie van Razer's behuizing. De ingebouwde voeding heeft een wattage van 700 watt, wat meer dan voldoende moet zijn voor alle courante high-end grafische kaarten. De externe behuizing kan via de Thunderbolt 3 kabel echter ook usb-c toestellen (zoals laptops) opladen tot 100 watt. De ethernet-poort kan gebruikt worden om laptops van stabieler en sneller internet te voorzien, en de Core X Chrome doet bovendien ook dienst als usb-hub met vier gewone usb-a poorten aan de achterzijde.

Wat de ondersteuning van grafische kaarten betreft zal de Razer Core X Chrome overweg kunnen met alle huidige Nvidia GTX-, RTX- en Quadro-modellen. Ook alle recente Radeon kaarten van AMD kunnen probleemloos gebruikt worden. Als de externe behuizing op een Mac gebruikt wordt, zijn er op dit vlak echter limitaties. Apple laat enkel maar kaarten uit het rode kamp toe, waardoor je bijvoorbeeld geen Nvidia-kaart in combinatie met een macOS-systeem kunt gebruiken. Ook de professionele Radeon Pro gpu's zijn enkel voorbehouden voor Windows-systemen.

In Noord-Amerika is de Core X Chroma reeds verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299,99 USD. Razer belooft verder dat de externe behuizing 'binnenkort' beschikbaar zal zijn in Europa en Azië. Nederland en België staan niet in de lijst van landen waar het product zal uitgebracht worden, al zal je de behuizing uiteraard wel kunnen importeren vanuit bijvoorbeeld Frankijk, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk.

Bronnen: Razer, The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*