ASRock introduceert ‘NUC’ met AMD-processor

55 reacties

Wie altijd interesse heeft gehad in een Intel NUC-systeem maar toch liever een AMD-processor onder de motorkap ziet, kan binnenkort terecht bij ASRock. De hardwarefabrikant heeft namelijk de iBox-R1000 geïntroduceerd.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het systeem uitgerust met een AMD-cpu uit de Ryzen R1000 serie. Er zijn twee processoren beschikbaar: de R1505G en de R1606G. Beide hebben twee rekenkernen en zijn respectievelijk geklokt tussen de 2,4 en 3,3 gigahertz en 2,6 en 3,5 gigahertz. De processor kan worden verbonden met maximaal 32 gigabyte ddr4-geheugen en beschikt standaard over een geïntegreerde AMD Radeon Vega gpu.

Verder heeft het moederbord twee Realtek RTL8111G lan-chipsets, twee displayport-aansluitingen, één hdmi-connector, drie usb3.1-poorten en één usb2.0-poort. De com-poort mag natuurlijk niet ontbreken. Volgens de specificatielijst is plek voor één 2,5-inch ssd/hdd, één m.2 key m- en één e-device.

Het apparaat is 171,8 bij 150 millimeter groot en 69,8 millimeter hoog. Het gewicht bedraagt ongeveer één kilogram en de behuizing is te bevestigen aan een vesa-mount.

Wanneer de barebone op de markt komt en hoeveel hij moet gaan kosten, is nog niet bekend.

Bron: ASRock

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*