'Prijsdalingen NAND-geheugen gaan afremmen'

56 reacties

Bronnen in de geheugenindustrie hebben tegenover DigiTimes verteld dat ze verwachten dat de prijsdaling van nand-chips later dit jaar zal stoppen. In het tweede kwartaal wordt nog een reductie van zo'n tien procent voorzien, maar daarna zullen de prijzen waarschijnlijk stabiliseren.

De bronnen van de doorgaans goed geïnformeerde Taiwanese site claimen dat Samsung en andere nand-fabrikanten hun productie teruggeschroefd hebben met als doel om hun voorraden te doen slinken. Vergelijkbaar nieuws hoorden we vorig jaar al over Western Digital. Samsung zou de prijzen van zijn chips op een scherp niveau houden, maar niet meer met agressieve verlagingen komen. 

Doordat de vraag vanuit de datacentermarkt teruggelopen is in de tweede helft van vorig jaar zouden de geheugenfabrikanten een grote hoeveelheid nand over hebben, wat volgens het principe van marktwerking heeft gezorgd voor lagere verkoopprijzen. Vanaf het derde kwartaal van 2019 zou er echter weer meer vraag naar de geheugenchips komen, wat bij moet dragen aan de prijsstabiliteit.

Bron: Digitimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*