Vermeende Snapdragon 735 van Qualcomm duikt op met 5G-modem en AI-coprocessor

0 reacties

Qualcomm kondigde eerder deze maand al een drietal smartphone-soc's voor de mid-range markt aan, maar het lijkt erop dat de chipmaker nog niet klaar is. Er is namelijk een vermeende Snapdragon 735 opgedoken, die qua naamgeving bedoeld lijkt als opvolger van de onlangs geïntroduceerde Snapdragon 730(G). De bron, SuggestPhone, verwacht dat de nieuwe chip aan het einde van dit jaar officieel aangekondigd wordt.

De 735 wordt volgens de gelekte afbeelding gefabriceerd op een 7nm low power plus-procedé. Welke fabrikant voor de productie verantwoordelijk zal zijn is niet duidelijk, maar de bron suggereert dat het hier om het door euv ondersteunde proces van Samsung zou gaan. 

De vermeende specificaties van de Snapdragon 735. Beeld: SuggestPhone

In ieder geval zou deze Snapdragon een geïntegreerde 5G-modem aan boord krijgen, evenals een npu 220-coprocessor voor artificial intelligence. Wat cpu-cores betreft wordt er gekozen voor een '6+1+1'-opstelling: één Kryo Prime-core die maximaal 2,9 GHz moet halen, één Kryo-core die tot 2,4 GHz gaat en zes energiezuinige rekenkernen die tot 1,8 GHz klokken.

Wat geheugen betreft biedt de Snapdragon 735 ondersteuning voor liefst 16 GB aan ram, maar of dit in de praktijk ook daadwerkelijk aan de chip gekoppeld gaat worden is nog maar de vraag. Het grafische aspect wordt verzorgd door een Adreno 620, die snelheden tot 750 MHz moet halen.

Een aankondiging zou dus in het vierde kwartaal van dit jaar moeten komen, en telefoons met de Snapdragon 735 aan boord zouden in de eerste helft van 2020 de winkelschappen moeten bereiken. 

Bronnen: Notebookcheck, SuggestPhone

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*