'Qualcomm wordt chipleverancier 5G-modems voor Apple iPhone in 2020'

Door , bron: BGR, Mac


Het is al eerder voorspeld dat Apple pas in 2020 een iPhone op de markt zal brengen die ondersteuning biedt voor 5G-netwerken. Daarvoor heeft het bedrijf echter wel de beschikking nodig over een 5G-modem en nu Intel heeft aangekondigd uit de markt voor 5G-modemchips te stappen, lijkt Qualcomm weer van de partij deze te leveren - vooral na het begraven van de patentstrijd tussen Apple en Qualcomm.

Volgens bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo zal Apple inderdaad zijn eerste 5G-smartphone pas in 2020 op de markt brengen. Het einde van de patentstrijd tussen Apple en Qualcomm bevat een overeenkomst voor het leveren van chips, waardoor Kuo gelooft dat Qualcomm de belangrijkste leverancier voor 5G-modems zal zijn aan Apple. Naast Qualcomm verwacht Kuo dat ook Samsung een leverancier van 5G-modems zal worden in een beperkt aantal markten. Hierdoor zou Apple willen voorkomen dat het met tekorten te maken krijgt, en daarnaast werkt het kostenverlagend.

Volgens Kuo zal 5G een zegen zijn voor de verkoop van iPhones in 2020. Hij verwacht dat er dat jaar in totaal 195 tot 200 miljoen toestellen verkocht worden, inclusief 70 tot 75 miljoen 5G-modellen in de tweede helft van het jaar.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken 31 producten

  Meer producten (31)  

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*