Microsoft laat Paint voorlopig in Windows 10

60 reacties

Microsoft gaat Paint toch niet verwijderen uit Windows 10. Voorlopig blijft de klassieke applicatie gewoon met het besturingssysteem meegeleverd worden. Daarmee ziet Microsoft af van zijn vorige plannen, waarmee Paint vervangen werd door het nieuwe Paint 3D. De oude Paint zou dan via de Microsoft Store te downloaden zijn.

Paint is wellicht een van de meest bekende applicaties in Windows, door zijn eenvoud in gebruik en het lange bestaan ervan. Sinds 1985 is het al onderdeel van Windows. Toen Microsoft een tijd geleden bekendmaakte dat het Paint uit Windows 10 zou halen en ging verplaatsen naar de Microsoft Store, kreeg het flink wat kritiek. Voor veel gebruikers is Paint bijna onderdeel van de cultuur geworden.

Lange tijd was er een waarschuwing te zien bij het openen van Paint, waarop het lot van het programma te lezen was. Sinds begin van dit jaar is die waarschuwing echter verdwenen, waardoor het vermoeden was dat Paint toch zou blijven. Microsofts Brandon LeBlanc meldt nu op Twitter dat Paint voorlopig inderdaad zal blijven. Het is ook inbegrepen in 1903, de May 2019-update. Hoe lang dit zo zal blijven is niet bekend.


De bovenstaande melding wordt niet meer weergegeven.

Bron: Brandon LeBlanc (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*