Sony kondigt Bravia AG8 OLED-serie aan

1 reactie

Sony introduceert met de Bravia AG8-serie twee nieuwe 4K hdr oled  tv’s in 55- en 65-inch formaat. Deze modellen zijn vanaf eind mei verkrijgbaar.

De meer dan 8 miljoen zelf oplichtende pixels worden aangestuurd door de Picture Processor X1 Xtreme beeldprocessor. Deze processor is voorzien van object-based hdr-remaster, super bit mapping 4K hdr en dual database processing. Dit moet volgens de maker een ultieme kijkervaring met meer detail, kleur en contrast bieden.

De AG8 is verder uitgerust met de acoustic surface audio geluidstechnologie. Dankzij deze innovatie moet het hele scherm mee resoneren op de geluidsgolven, wat weer moet zorgen voor een realistische reproductie van de geluidsgolven en synchronisatie van beeld en geluid.

De tv’s zijn dun vormgegeven en moeten eenvoudig dicht tegen de muur kunnen worden bevestigd met het SU-WL850 ophangsysteem. Bovendien moet dit systeem flexibel in gebruik zijn en wordt voorzien in een draaifunctie, zodat de positie van het toestel naar voorkeur kan worden aangepast voor de beste kijkhoek. Tevens kan de standaard 180° roteren en omhoog worden gezet zodat de soundbar te zien is.

De AG8 is uitgerust met Android, waarmee streaming van tv-programma’s, series en films via Google Play, Netflix, YouTube, NLZiet, Videoland, Pathé Thuis en andere bronnen mogelijk wordt gemaakt. Tevens is er de mogelijkheid om persoonlijke content (zoals video’s of foto’s) te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de tv. Ook is Google Assistant ingebouwd om eenvoudig tv-programma's of films af te kunnen spelen door tegen het toestel te praten. Daarnaast is er toegang tot een collectie games en apps via de Google Play Store, terwijl Sony via automatische updates ervoor zorgt dat Android altijd up-to-date blijft.

Kenmerken:

  • Meer dan 8 miljoen pixels
  • X1 Xtreme beeldprocessor
  • Acoustic surface audio technologie
  • Dolby Vision
  • Android TV
  • Chromecast built-in
  • Google Assistant
  • Adviesprijzen: KD-55AG8 € 2.499,- / KD-65AG8 € 3.499,-

Bron: Sony

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*