Lancom WiFi 5 access point oogt als rookmelder

18 reacties

Met de LW-500 breidt Lancom zijn hardware-portfolio uit met een 802.11ac Wave 2-compatibel access point dat eruit ziet als een rookmelder, maar een discreet uiterlijk, hoge datadoorvoer en een gunstige prijs moet combineren, zo stelt de fabrikant.

De witte, ronde behuizing van de LW-500 moet met zijn rookmelderontwerp naadloos in elke omgeving passen en met zijn interne antennes geschikt zijn voor plafondmontage in hotelkamers en vergaderzalen. De twee geïntegreerde radiomodules bedienen zowel 11n clients in de 2,4 GHz frequentieband als 11ac eindapparaten in de 5 GHz-band. De stroomvoorziening vindt plaats via poe volgens IEEE 802.3af, terwijl het apparaat als alternatief ook via de meegeleverde stroomadapter van electriciteit kan worden voorzien.

De nieuwe Lancom kan onafhankelijk of vanuit de cloud worden beheerd. Voor stand-alone-gebruik biedt een nieuw ontwikkelde webinterface (WEBconfig) een overzicht, waarin dashboards de actuele wlan-status weergeven en het opzetten van afzonderlijke netwerken (ssid's) en gerelateerde versleuteling eenvoudiger moeten maken. In combinatie met de Lancom Management Cloud kan de LW-500 ook via de cloud worden beheerd. Software-defined networking maakt daarbij volledig automatische configuratie na netwerkauthenticatie mogelijk, (zero-touch deployment).

Het access point biedt bescherming door een reeks geïntegreerde beveiligingsfuncties, zoals de ieee 802.1X security policy en de aansluiting van nieuwe clients via qr-code.

De Lancom LW-500 is verkrijgbaar met een adviesprijs van  € 410,20.

Bron: Lancom

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*