MicroLED televisies komen er misschien sneller dan verwacht dankzij doorbraak in productiemethode

51 reacties

Een consumentenproduct met microledtechnologie is wellicht nog veraf, maar het lijkt erop dat producten met de nieuwe beeldtechnologie er sneller zouden zijn dan verwacht. The Picosun Group, een bedrijf dat microled-panelen ontwikkelt, meldt namelijk een doorbrak op het vlak van de productie.

In tegenstelling tot oled zou microled geen last hebben van image retention, en de technologie zou bovendien ook nog eens een lager energieverbruik, betere kleurverzadiging en een hogere maximale helderheid mogelijk maken dan huidige oled-panelen. De technologie staat echter nog in z'n kinderschoenen en de massaproductie ervan blijkt vooralsnog een heus obstakel te zijn. Zo worden de pixels, die allemaal apart worden aangestuurd door een microled, vaak beschadigd tijdens het produceren met verlies van lichtintensiteit als gevolg.

Picosun gebruikt nu echter een extra dunne coating bovenop het paneel dat Atomic Layer Deposition heet. Het bedrijf claimt dat door de toevoeging van ALD niet alleen de productieproblemen worden opgelost, maar ook de maximale helderheid zelf kent door ALD een aanzienlijke boost van 143,7 procent vergeleken met een paneel zonder ALD.

Ondere andere Samsung, dat zelf geen grotere oled-panelen produceert, investeert fors in de microled-technologie. De Zuid-Koreaanse techgigant demonstreerde dit jaar op de CES al een 75-inch microled-televisie, al diende dat als een proof of concept en is er voorlopig nog geen nieuws over een microled-televisie dat ook effectief in de winkelrekken komt te liggen. Met deze nieuwe doorbraak zou dat echter wel eens sneller dan verwacht kunnen zijn.

Bron: Picosun via Cision PR Newswire

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*