Verkopen Microsoft gaan opnieuw omhoog: einde van de cpu-tekorten?

18 reacties

Dat Intel de afgelopen maanden problemen heeft gehad met het produceren van genoeg processors om de grote vraag aan te kunnen mag geen verrassing meer zijn. Toch lijkt het einde eindelijk in zicht, of dat is toch wat de chief financial officer van Microsoft, Amy Hood, beweert. Tijdens Microsoft's earnings call afgelopen woensdag zei de cfo dat de algemene pc-markt sterker was dan verwacht.

Hoewel Hood geen namen noemt zegt het Microsoft kopstuk wel dat de verbetering te maken heeft met "een verbetering van de chip toevoer die zowel het onvervulde potentieel van het tweede kwartaal als de vraag voor het derde." Om verwarring te voorkomen: Microsoft's boekhoudkundig jaar loopt van juli tot juni. Het tweede en derde kwartaal liep dus van oktober tot en met maart.

De uitspraak is echter in sterk contrast met een kwartaal geleden: toen zei Hood nog dat het processortekort een negatieve invloed had op Microsoft's verkopen en dat die "een negatieve invloed hadden op het ecosysteem." Microsoft's cfo meldde ook nog dat het zich veilig voelt voor het huidige laatste kwartaal.


Amy Hood

Bron: PCWorld

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*