'iPhones van dit jaar krijgen Lightning-poort, maar oplader met USB-C'

72 reacties

Apple zou de iPhones die het dit jaar uitbrengt geen usb-c-poort geven, maar wel een oplader en kabel met usb type-c. Dat zegt de Japanse website Mac Otakara. De 18 watt-snellader met usb-c zou in de doos zitten, samen met een Lightning-naar-usb-c-kabel. Dit is al eerder voorbij gekomen, waardoor het er inderdaad op lijkt dat de nieuwe iPhones nog steeds geen usb-c gaan krijgen.

Op dit moment hebben iPhones de propriëraire Lightning-poort die Apple in 2012 introduceerde bij de iPhone 5. Deze aansluiting is net als usb-c omkeerbaar, maar heeft niet de voordelen van type-c dat het universeel en merk-onafhankelijk gebruikt kan worden. MacBooks hebben sinds de 12" MacBook uit 2015 alleen nog maar Thunderbolt 3-poorten in de vorm van usb type-c en ook de iPad Pro is inmiddels over naar usb-c, met standaard meegeleverd een 18 watt-snellader.

In de doos van iPhones levert Apple al geruime tijd een 5 watt-oplader en een usb type-a-naar-Lightning-kabel. Dit terwijl iPhones al langere tijd sneller kunnen opladen met een adapter met een hoger wattage, en ook de concurrentie al jaren snelladen aanbiedt. Toch blijft Apple om onduidelijke redenen vasthouden aan Lightning voor de iPhone.

Renders van de vermeende iPhone XI lieten al zien dat er vermoedelijk een Lightning-poort op komt en een eerder gerucht sprak hier ook al over. Mac Otakara acht het nu ook zeer waarschijnlijk dat de 2019 iPhones wél een oplader krijgen met usb-c, maar nog steeds de oude Lightning-poort behouden.


Een close-up van de poort op bovenstaande afbeelding.

Bron: Cashkaro, OnLeaks

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*