Gerucht: Opvolger van iPhone XR krijgt twee camera's in driehoeksopstelling

Door


De laatste dagen zijn er al heel wat geruchten en renders opgedoken over de opvolgers van de iPhone Xs en de Xs Max, maar ook de huidige Xr krijgt in september uiteraard ook een update. Volgens de Japanse blog Mac Otakara, gaat Apple de opvolger van de goedkopere Xr nu ook van twee camera's voorzien, en dat in dezelfde 'driehoeksopstelling' als bij de nieuwe high-end iPhones. Volgens de bron zouden hierdoor kosten bespaard kunnen worden aangezien de onderdelen tijdens de productie gedeeld worden.

Vermoedelijk zullen de twee sensoren een wide-angle en telephoto lens omvatten, met een maximale optische zoom van 2x. De huidige Xr moet het stellen met een enkele camera en een softwarematige portetmodus. Waar normaal de derde lens zit bij de Xs-opvolgers, zal de Xr-opvolger een led-flitser krijgen. Het nieuwe toestel, dat als verwachte naam de iPhone XIr krijgt, moet bovendien ook gelijkaardiger zijn qua ontwerp aan de duurdere toestellen, maar de schermgrootte van 5,8 inch zou wel behouden blijven. 

Naar goede gewoonte presenteert Apple zijn nieuwe smartphones in september. Voorlopig smaak je dit nieuws en deze opgedoken afbeeldingen nog best even met een korrel zout.

Afbeeldingen afkomstig van Macotakara.jp


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*