Backblaze deelt harde schijf statistieken van Q1 2019

14 reacties

Naar goede gewoonte publiceert databedrijf Backblaze elk kwartaal een overzicht van hun gebruikte harde schijven en of die eventueel defect zijn gaan. Hoewel het geen harde statistieken zijn, geeft dat toch vaak een goed inzicht in de betrouwbaarheid van sommige modellen gezien het bedrijf een aanzienlijk aantal hdd's in gebruik heeft.

Op 31 maart 2019 had Backblaze bijvoorbeeld niet minder dan 106,238 harde schijven aan het werk, waarvan net geen tweeduizend dienst doen als bootschijf. De overige schijven worden dus puur gebruikt voor dataopslag. Zowel schijven van Toshiba, HGST, Seagate en WDC worden in het overzicht meegenomen. Gemiddeld zijn er in deze periode zo'n 1,56% van alle schijven defect gegaan, meer bepaald 401 van de 104,130. In het uitgebreid overzicht is dan ook te zien hoe goed de verschillende soorten hdd's het doen op het gebied van betrouwbaarheid. Zo kreeg een 14TB-model van Toshiba te maken met een failure rate van 0,33 procent, terwijl dat voor een bepaalde 12TB-drive van HGST al een stuk hoger lag op 2,60%.

Een opmerkelijke trend die Backblaze ondervond is dat de failure rate van de harde schijven (1,56%) recentelijk is gestegen. Het is het hoogste percentage sinds het laatste kwartaal van 2014. Dat percentage ligt echter wel nog iets lager dan het levenslange gemiddelde van 1,72 procent. Momenteel is Backblaze bezig met het uitfaseren van kleinere harde schijven met een opslaggrootte van 2, 3 en 4 TB, zodat in de plaats grotere drives kunnen worden geplaatst en men zo een hogere datadichtheid per storage pod bekomt. Wie de volledige statistieken wil lezen, kan dat gerust doen op de site van Backblaze.

Bron: Backblaze

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*