Patent Sony beschrijft handschoen-controllers met haptische feedback

11 reacties

Er zijn patenten van Sony opgedoken waarin handschoen-controllers beschreven worden en de toevoeging van haptische feedback daaraan. Het gaat om controllers die de bewegingen van de hand, maar ook die van de vingers kunnen registreren. Mogelijk gaat het hier om hardware voor de nieuwe PlayStation 5 met de PlayStation VR 2.

Dit soort geavanceerde controllers zijn geen onbekende. Meerdere fabrikanten proberen controllers dermate veel sensoren te geven om alle bewegingen van de hand te kunnen registreren. Op die manier worden ze veel accurater, waardoor bewegingen in games natuurlijker gaan aanvoelen.

Zo wordt er in de patentaanvragen van Sony een controller beschreven die de bewegingen van de afzonderlijke vingers kan registreren. Door middel van de haptische feedback kan vervolgens terugkoppeling gegeven worden aan de gebruiker, zodat die meer controle kan krijgen over zijn bewegingen. Daarmee wordt het bijvoorbeeld mogelijk om op een natuurlijke manier een object vast te pakken.

Naast handschoenen worden ook andere kledingstukken beschreven, zoals broeken, jassen, schoenen en hoofddeksels. Dit om ook andere lichaamsdelen bij een game te betrekken. Het is echter niet bekend in hoeverre het hier gaat om producten die op de markt gaan komen. Datzelfde geldt voor de handschoenen. Mogelijk zijn dit ontwikkelingen voor bij een nieuwe PlayStation, maar dat is nog alles behalve zeker.


De controllers van de Valve Index hebben 87 sensoren per stuk om vingerbewegingen te registreren.

Sony PlayStation VR Starterpack
De controllers van de huidige PlayStation VR.

Bron: PCGH

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*