Modder voegt vorm van ray-tracing toe aan Crysis

38 reacties

Met de komst van Nvidia's RTX-lijn videokaarten is er niet meteen een nieuwe generatie games ontstaan met ondersteuning voor ray-tracing, maar de techniek is wel op de kaart gezet. Reden genoeg voor ontwikkelaars om ray-traced effecten toe te voegen aan bestaande games - waarvan er sommige geen hardwareversnelling van Nvidia vereisen.

Modding veteraan en Nvidia Amcel medewerker Pascal Gilcher, is het gelukt om een nieuwe uitbreiding voor Crysis te ontwikkelen met behulp van een injectie-tool genaamd Reshade. Het werkt door in te haken in DirectX en toegang te krijgen tot de gegevens in de diepte- en kleurenbuffers om een ​​reeks post-proceseffecten te bereiken, inclusief SMAA-anti-aliasing, schermruimte reflecties, scherptediepte en kleurtinten, en nog meer. In verschillende alpha-builds is de nieuwe ray-tracing-functie nu beschikbaar - al is het strikt genomen een nieuwe laag global illumination afgeleid van path tracing. Het is dus geen volledige implementatie van ray-tracing, maar het kan een transformatief effect hebben - helemaal voor games zoals Crysis, die uit een tijd komen waarin verlichting nog niet zo ver ontwikkeld was als nu.

Crysis was de eerste game met Screen-Space Ambient Occlusion (SSAO), waarbij er gegevens uit de dieptebuffer gebruikt werd om schaduw aan de 'hoeken en gaten' op het scherm toe te voegen. De techniek is de afgelopen tien jaar flink doorontwikkeld, maar path-traced global illumination kan dit naar een hoger niveau tillen: Reshade laat drie stralen per pixel 'uitstralen' bij het berekenen van schaduw en light bounce, waardoor er een nieuwe laag van nauwkeurigheid en diepte ontstaat voor de manier waarop de scène wordt verlicht. In onderstaande video is dit goed te zien.

De Reshade RT filter is nog volop in ontwikkeling, maar Reshade Patreon supporters krijgen toegang tot de meest recente alpha builds. Er zijn wel een aantal beperkende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Zo wordt alles wat niet 'op het scherm te zien is' ook niet geraytraced wordt. Daarnaast heeft Reshade alleen maar toegang tot diepte- en kleurinformatie, waardoor er alleen maar 'geraden' kan worden waar het licht vandaan komt en hoe het moet worden geraytraced. Daarnaast is het geheel een intensieve taak om te berekenen, waardoor de prestaties lager zullen uitvallen. Reshade werkt op DirectX 9 en DirectX 11, waardoor er geen toegang is tot hardwarematige versnelling zoals onder DirectX12 met de RTX-videokaarten, of de Vulkan API. 

Bron: Reshade


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Crysis (PC)

Crysis (PC)

  • PC
  • Shooter
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*