'Apple laat op WWDC nieuwe Mac Pro zien met Apple Monitor'

39 reacties

De doorgaans goed ingelicht Mark Gurman zette al een groot aantal details online van de nieuwe besturingssystemen die Apple op WWDC wil aankondigen. Apple zou echter ook hardware gaan aankondigen. De langverwachte Mac Pro stond al op de planning voor dit jaar, maar zou nu eindelijk getoond worden samen met een externe Apple Monitor.

Apple bracht in 2017 al naar buiten dat het aan een volledig nieuwe Mac Pro werkte, nadat professionele gebruikers teleurgesteld waren door het nieuwe systeem. De Mac Pro is al lange tijd niet vernieuwd en bevat gedateerde hardware. Deze hardware is door de formfactor van een compacte cylinder ook moeilijk te upgraden of uit te breiden. Om die reden beloofde Apple een volledig nieuwe Mac Pro die modulair zal zijn en in 2019 uit zal komen. Op WWDC lijkt hij aangekondigd te zullen worden.

Samen met een nieuwe Mac Pro, zou het bedrijf al langer werken aan een eigen externe monitor. Langer geleden bood Apple al een eigen Cinema Display aan, maar de verkoop daarvan stopte jaren geleden. De nieuwe Apple Monitor zou een diameter krijgen van 31,6 inch met een resolutie van 6k bij 3k. Hierbij zou het gaan om een lcd-paneel met mini-led backlight, dat ondersteuning heeft voor hdr en brede kleurenruimtes. Het prijskaartje zal naar verluidt erg stevig zijn.

De WWDC-presentatie wordt op 3 juni om 19:00 Nederlandse tijd gehouden.

Apple Mac Pro (Z0P85N/A)
De huidige Mac Pro, door velen 'prullenbak' genoemd.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*