Microsoft voegt cmd, PowerShell en Linux-subsysteem samen in Windows Terminal

19 reacties

Microsoft gaat al zijn commandline-tools in een enkele applicatie verwerken. In de Windows Terminal-app worden cmd, PowerShell en Windows Subsystem for Linux samengevoegd. In feite is het dus een enkele Terminal waar alle commandlines van de verschillende shells samenkomen. De applicatie werd getoond op de Build 2019-presentatie en komt half juni uit..

Behalve de klassieke terminals krijgt Windows Terminal ook nieuwe foefjes mee. De applicatie krijgt ondersteuning voor tabbladen en het uiterlijk kan volledig naar wens aangepast worden met thema's. Verder krijgt het volledige ondersteuning voor Unicode, inclusief emoji en Aziatische talen, en wordt tekst met gpu-acceleratie gerenderd.

Windows Subsystem for Linux krijgt later dit jaar ook een update naar iteratie twee. Daarbij wordt de 4.19-kernel inbegrepen, waardoor de opstarttijden sneller zouden worden en het geheugengebruik efficiënter. De feature werd in 2016 geïntroduceerd en bracht de Bash-shell van Linux naar Windows, waarbij wel de Windows-libraries gebruikt worden. Dit om ontwikkelaars gemakkelijker binnen Windows hun werk te kunnen laten doen.


Windows Terminal krijgt tabbladen, thema's en extensies.


Unicode-ondersteuning met emoji.

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*