Google's Android Auto krijgt grote update met dark mode en efficiëntere UI

9 reacties

Google zit tegenwoordig in elk hoekje en gaatje. Zo heeft het sinds 2014 ook zijn eigen os voor navigatiesystemen, genaamd Android Auto. De internetduizendpoot claimt dat de software al in meer dan 500 automodellen zit van 50 verschillende merken. Op Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf, heeft het een nieuwe versie van het besturingssysteem aangekondigd.

De nieuwe versie heeft volgens Google een groot aantal kleine verbeteringen, maar veel kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken. De techgigant mikt vooral op het vergemakkelijken van het gebruik ervan. Zo start Android Auto meteen als je je auto start de navigatie-app van jou voorkeur en gaat het verder met afspelen van je media. Een bestemming kun je instellen door simpelweg op de locatie te drukken, of door 'hey Google' te zeggen.

Het nieuwe Android Auto heeft een flinke overhaul gekregen.

Met de vernieuwde navigatiebalk onder aan het scherm kun je onder andere je afslagen zien. Daarnaast kunnen sommige apps functies krijgen op deze balk, waardoor je de app erboven niet volledig af hoeft te sluiten om een andere app te kunnen bedienen. Op deze manier kun je ook bepaalde functies van je smartphone bedienen, zoals inkomende telefoontjes. Of, als je muziek luistert via je muziek-app naar keuze, dan verschijnen er op dezelfde balk de opties 'afspelen', 'pauze' en 'volgende', zonder dat de navigatie-applicatie zich moet sluiten. Alle 'media-apps' die beschikbaar zijn voor Android Auto zullen hiermee overweg kunnen. Daarnaast is de homeknop naar de linkerkant verhuisd, voorheen zat deze in het midden op de navigatiebalk. Door al deze vernieuwingen moet je je navigatiesysteem sneller kunnen bedienen.

 

 

Bronnen: The Verge, Google

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*