Asus TUF Gaming VG32VQ-monitor kan tegelijkertijd blur reduction en FreeSync gebruiken

16 reacties

Het is voor sommigen een behoorlijk groot dilemma: een variabele refresh rate met adaptive sync (FreeSync / G-Sync), of motion blur reduction. Deze zijn normaal gesproken namelijk niet compatibel met elkaar.

Asus heeft daar met zijn nieuwe TUF Gaming VG32VQ echter een oplossing voor gevonden. De strobing backlight wordt bij bestaande modellen extreme low motion blur (ELMB) genoemd, maar dat is nu omgedoopt tot ELMB-Sync om aan te geven dat de variabele refresh rate tegelijkertijd ingeschakeld kan worden.

Het scherm zelf is gebaseerd op een gebogen VA-paneel met 2560 x 1440 pixels, en heeft zoals de naam doet vermoeden een diagonaal van 32 inch. Officieel wordt alleen AMD FreeSync ondersteund, maar ook G-Sync zou handmatig gewoon ingeschakeld kunnen worden. Ook HDR kan weergegeven worden, al worden daar geen verdere details over gegeven.

Over prijs en beschikbaarheid van de TUF Gaming VG32VQ is nog niets bekendgemaakt. Het bedrijf geeft overigens aan dat ELMB-Sync een 'Asus-exclusive' is; het kan dus even duren voordat we dergelijke technologie ook bij de concurrentie voorbij zien komen.

Bron: TFT Central

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*