Microsoft blaast PowerToys nieuw leven in

11 reacties

Microsoft gaat een oude Windows-feature nieuw leven inblazen: het bedrijf heeft een nieuwe versie van PowerToys op Github gezet. PowerToys was een verzameling experimentele Windows-features voor de wat meer geavanceerde gebruikers. Nu wil Microsoft dit concept naar Windows 10 brengen.

PowerToys werd geïntroduceerd in Windows 95, waarbij het een aantal functies bevatte waarmee power users de Windows-ervaring konden aanpassen. Na Windows XP was het echter gedaan voor de verzameling geavanceerde features.

De nieuwe implementatie van PowerToys gaat wat verder dan het origineel. De nieuwe versie wordt namelijk open source, zodat iedereen zijn eigen toepassingen kan maken en via PowerToys kan delen. De software voor het initiatief is op Dropbox in te zien.

Microsoft heeft al een tweetal functies in ontwikkeling voor de nieuwe editie. 'Maximize to new desktop' is een kleine widget die verschijnt als je naar de maximaliseerknop van een venster wijst. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt de widget ervoor dat het bewuste venster op een nieuw bureaublad gemaximaliseerd wordt.

De tweede PowerToy is een simpele legenda voor de toetsencombinaties die mogelijk zijn met de Windows-toets. Als je die bewuste toets langer dan één seconde ingedrukt houdt, verschijnt er nu een lijstje met toetsencombinaties en hun effect op het scherm.

Verder heeft Microsoft de volgende tien ideeën in de wachtrij staan:

 1. Full window manager, including specific layouts for docking and undocking laptops
 2. Keyboard shortcut manager
 3. Win+R replacement
 4. Better alt+tab including browser tab integration and search for running apps
 5. Battery tracker
 6. Batch file re-namer
 7. Quick resolution swaps in task bar
 8. Mouse events without focus
 9. Cmd (or PS or Bash) from here
 10. Contents menu file browsing

Gebruikers kunnen op de Github-pagina zelf ook ideeën insturen, en uiteraard staat er daar inmiddels ook al een flinke waslijst met potentiële functies.

Beeld: The Verge.

Bronnen: Microsoft (GitHub), The Verge


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 10 Home 64-bit NL

Microsoft Windows 10 Home 64-bit NL

 • Windows 10
 • OEM
 • Nederlands
 • 64-bit

111,95 €

9 winkels
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit NL

Microsoft Windows 10 Pro 64-bit NL

 • Windows 10
 • OEM
 • Nederlands
 • 64-bit

147,95 €

9 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*