Computex: InWin onthult behuizing met (veel) stof en uniek, organisch ogend Signature-model uit de 3D-printer

7 reacties

InWin heeft vrijwel elk jaar iets wat compleet uniek is, iets wat nog nooit iemand heeft toegepast op computeronderdelen. Meestal komt dat neer op een nieuwe behuizing - die zo uniek is dat je hem vaak niet eens goed in een categorie kunt stoppen - en deze Computex is geen uitzondering. Naast een vernieuwde 905 kwamen we namelijk niet één, maar twee in het oog springende behuizingen tegen van de design-fabrikant.

De eerste kast gaat als Alice door het leven. Dat is eens een keer iets anders dan de cijfers die InWin normaal gesproken gebruikt voor zijn reguliere modellen. De naam en de behuizing zouden zijn geïnspireerd op Alice in Wonderland. Hij (of zij) heeft een frame van het kunststof abs, waaromheen een stoffen omhulsel zit. InWin zou een groot aantal stoffen met verschillende prints gaan verkopen. De gekozen stof heeft als voordeel dat stof er niet doorheen kan. Een mooie bonus is dat het ontwerp genoeg airflow toelaat, en onderdelen zijn gemakkelijk schoon te maken, doordat je overal makkelijk bij kan.

De behuizing biedt plaats aan atx-, micro-atx- en mini-itx-moederborden, die '90 graden gedraaid' in de behuizing geplaatst kunnen worden. De lucht wordt dus omhoog geblazen, in plaats van naar achteren. Een beetje vergelijkbaar met de S Frame dus. Hij is ongeveer 61 cm hoog, 29,5 cm breed en 44,5 cm diep. Videokaarten kunnen maximaal 320 mm lang zijn, de maximale hoogte van de processorkoeler is onbekend. Er is één 3,5-inch drive bay, en drie 2,5-inch drive bay's.

 

 

De tweede behuizing valt onder InWin's exclusieve Signature-serie, wat betekent dat hij nóg luxueuzer en extravaganter is dan de 'normale' design-kasten van het bedrijf. Dat zie je meteen terug in deze behuizing; waarschijnlijk heb je nog nooit iets vergelijkbaars gezien. De fabrikant heeft namelijk een 'organisch ogende bol' gemaakt, waar het moederbord-tray in verwerkt zit. Hij heeft de naam 'Yong', en is duidelijk geïnspireerd op het Signature-model van vorig jaar, de Z Tower. De bovenkant van dat model heeft ook een dergelijk 'organisch' patroon. InWin zelf zegt dat het vooral is gebaseerd op een vlindercocon. Deze cocon is ge-3D-print, het gebruikte kunststof is niet bekend. Er zijn meerdere versies van dit ontwerp, en doordat er van iedere versie slechts één wordt gemaakt, is er geen één hetzelfde.

Moederborden met tot het e-atx-formaat worden ondersteund, grafische kaarten kunnen maximaal 340 mm lang zijn. De cpu kan worden gekoeld door een luchtkoeler van maximaal 170 mm hoogte, en een waterkoeler van 360 mm past ook. Wat opslag betreft passen er maximaal vier 3,5-inch harde schijven in, en er zijn acht 2,5-inch-opslagmogelijkheden. Verder biedt het kunstwerk een usb type-c-poort en twee usb 3.0 type-a-connectoren. De exacte prijs is nog niet bekend, maar InWin's medewerkers ervan overtuigd zijn dat hij niet bepaald goedkoop zal worden, door het feit dat elk model anders is, en omdat hij niet in massaproductie zal treden. Ze schatten dat hij rond de 4.000 euro gaat kosten.

Bronnen: ElchaPuzasInformatica, TechCrunch, InWin

« Vorig bericht Volgend bericht »
0