Computex: Wooting toont toetsenbord met Lekker-schakelaars en PBT-keycaps

7 reacties

Nadat het Nederlandse Wooting twee weken geleden zijn eerste zelfontworpen switch liet zien - niet geheel toevallig genaamd 'Lekker' - demonstreert het bedrijf deze Computex een nieuw toetsenbord dat is uitgevoerd met de magnetische schakelaars. Deze Wooting Two Lekker Edition is, je raadt het al, een variant op het Wooting Two-toetsenbord, maar dan met de nieuwe switches. Binnenkort wordt het model gelanceerd.

Hoewel de behuizing van de toekomstige Lekker Edition qua opbouw identiek is aan de 'normale' Wooting Two die je nu al kunt kopen, heeft Wooting wel voor een nieuwe kleur gekozen. Het preproductiemodel heeft een donkerblauwe kleur, waarbij de fabrikant aangeeft dat voor het uiteindelijke model voor een nog iets donkerder tint zal worden gekozen. De witte, blauwe en gele keycaps zijn ditmaal gemaakt van het hoogwaardigere PBT-plastic, in plaats van ABS bij de vorige editie. Zoals te zien op de afbeeldingen, beschikt het proefmodel nog over blanke toetsen. Het uiteindelijke model krijgt wel beschrifting, aangebracht middels dye-sublimation. Het is daarmee niet mogelijk om doorzichtige letters te maken, dus de ingebouwde rgb-ledverlichting schijnt alleen onder de toets door. Daarmee wordt ook duidelijk waarom Wooting voor de Lekker-switch - voorzien van een standaard MX-stem - heeft gekozen voor een doorzichtige behuizing.

Tot dusver gebruikten de toetsenborden van Wooting de Flaretech-switch van fabrikant Adomax. Deze optische switch stelde Wooting in staat een toetsenbord te maken met analoge invoer, zij het met één beperking; de analoge 'actieradius' was 1,5 mm tot 3,6 mm van de totale travel-afstand van 4 mm. De 'Lekker' switch kan analoge invoer waarnemen over vrijwel het volledige bereik van de aanslag: 0,1 tot 3.8 mm. Daarvoor is de switch voorzien van een magneetje in de stem, waarbij zich op het PCB een 'Hall-effect-sensor' bevindt. Die kan meten hoe dichtbij het magneetje zich bevindt.

De Lekker-switch voelt met zijn weerstand van 65 centiNewton tot de actuatie wat zwaarder dan de oude 'rode' Flaretech Prism-switch, maar kent een minder stevige aanslag dan de 'zwarte' Prism-schakelaars. Volgens Wooting vormt de iets zwaardere weerstand een goed compromis tussen een prettige analoge besturing (waarbij je voor een nauwkeurige input graag wat meer tegendruk wil hebben) en een goede type-ervaring (waarvoor lichtere schakelaars juist weer te prefereren zouden zijn). In tegenstelling tot bij de Flaretech Prism-switches zijn nu nog geen andere varianten beschikbaar.

Wanneer de Wooting Two Lekker Edition moet verschijnen, is nog niet precies bekend. De fabrikant gaat het toetsenbord binnenkort verkopen vanaf zijn eigen website. Ondertussen blijft Wooting ook proberen om andere fabrikanten te interesseren om zijn switches en software te gebruiken, waarmee de startup hoopt het segment van analoge toetsenborden te verbreden.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*