Computex: Gigabyte toont Aorus X299G-moederborden voor nieuwe Intel socket 2066-CPU's

3 reacties

In de herfst van dit jaar komt Intel met een nieuwe reeks hedt-processoren op Socket 2066, en naar goede gewoonte gaat dat gepaard met nieuwe moederborden van fabrikanten. Op Computex heeft Gigabyte onder de AORUS-noemer een aantal nieuwe moederborden getoond, de X299G AORUS Xtreme Waterforce, X299G AORUS Master en de X299G Designare-10G. Op foto's en afbeeldingen is te zien dat er nog een X499-naamgeving werd gebruikt, maar dat gaat naar verluidt slechts om een placeholder. Volgens Gigabyte wordt X299G dus de nieuwe naamgeving voor de aankomende moederborden, al moet dat nog bevestigd worden door Intel. De 'G' moet aanduiden dat het om een nieuwe reeks gaat, al blijft de X299-chipset wel gelijk. 

Wellicht het meest indrukwekkende model dat werd getoond is het Xtreme Waterforce moederbord, waarbij Gigabyte een custom waterblock gebruikt dat zowel de cpu als het M.2-slot koel moet houden. Verder zijn er nog twee bijkomende M.2-sloten en zijn er 16 stroomfasen voor de cpu voorzien. Het moederbord heeft een volledige backplate, 10 gigabit ethernet en een ALC1220 audiochip.

Ook de AORUS Master is stevig uitgerust en bevat een opvallend ontwerp met een voornamelijk aluminium ontwerp. Er zijn twaalf vrm-fasen aanwezig en de heatsinks worden met elkaar verbonden met heatpipes. De Master heeft een e-atx formaat en biedt niet minder dan vier PCI-e 3.0 sloten aan. De netwerkchip kan snelheden aan tot 5 gigabit en het bord heeft ook ingebouwde Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.0 ondersteuning.

Het laatste getoonde moederbord, de Designare-10G, heeft een iets minder aggressief uiterlijk en moet volgens Gigabyte vooral content creators aanspreken. Het bord is vrij gelijkaardig aan de X299G Master met twaalf stroomfasen en een uitgebreid koelsysteem. Ook het e-atx formaat met vier PCI-e sloten is behouden. Zoals de naam al doet vermoeden zal de Designare ondersteuning bieden voor 10Gb ethernet. Over richtprijzen en releasedata werd nog niets bekendgemaakt, al volgt die informatie wellicht kort voor of na de lancering van Intel's hedt refresh in de herfst.

Afbeeldingen afkomstig van Wccftech.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0