Windows 10 mei update 1903 laat AMD-systemen vastlopen en geeft problemen met Sandbox

108 reacties

Eerder deze maand bracht Microsoft update 1903 uit voor Windows 10. De mei 2019 update bevat een nieuw licht thema voor Windows 10 en voorziet in Kaomoji ondersteuning, een sandbox functie en de scheiding van Cortana en Windows Search. De nieuwste update komt blijkbaar ook met een aantal problemen voor onder meer gebruikers van een pc met AMD processor, naast problemen met bluetooth en wifi. De problemen zijn niet zo erg als ten tijde van de 1809 update, maar kunnen toch redelijk vervelend zijn voor sommige gebruikers.

De installatie van de update zou ervoor zorgen dat pc's met een aantal AMD Ryzen en Threadripper processors vastlopen, omdat er compatibiliteits-issues zijn tussen de update en RAID-drivers. Er is een simpele workaround - namelijk het downloaden van de meest recente AMD-driver, maar dat moet je dan wel doen vóór de installatie van de Windows-update. Bij een clean installatie is het handig een verwijderbaar opslagmedium met de driver bij de hand te hebben.

Een ander probleem is de nieuwe feature Windows Sandbox, waarmee een ontwikkelaar of gebruiker een programma geïsoleerd kan testen. Update 1903 laat op de een of andere manier Windows de Sandbox niet meer herkennen, waardoor er error-berichten ontstaan. Microsoft is bekend met het probleem en is bezig met een oplossing.

Ook Qualcomm wifi- en bluetooth-modules hebben last van verstoringen dankzij update 1903. Hier is de oplossing wederom eerst de drivers te updaten voor de Windows-update te installeren. Het verschil met het bovenstaande probleem met AMD-processors is dat de Windows-update stopt wanneer de Qualcomm-drivers niet up-to-date zijn - waardoor het hier geen groot probleem betreft.

Zie ook: Problemen met Windows-update: Microsoft geeft toe dat nieuwste update computers laat vastlopen

Bronnen: The Inquirer, Hot Hardware, Hot Hardware (2), Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*