Computex: Adata toont prototype van PCI-Express 4.0 ssd en rgb-ssd

12 reacties

Ook Adata was aanwezig op Computex en de fabrikant heeft er ons voorgesteld aan zijn nieuwe XPG Spectrix S40G rgb gaming ssd. Deze bespraken we een weekje geleden al even, maar intussen hebben we hem ook zelf gezien en weten we net iets meer. Zoals gezegd maakt de ssd gebruik van de NVMe-standaard en een Pcie x4-interface om op die manier lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 3500 en 3000 MB per seconde mogelijk te maken.

De random lees- en schrijfsnelheden zijn nu ook bekend en deze bedragen respectievelijk 300000 IOPS en 240000 IOPS. Er zullen verder drie opslagcapaciteiten zijn, namelijk 256 GB 512 GB en 1 TB en zoals zijn naam al aangeeft mag je je verwachten aan rgb-verlichting. De ssd zou "spoedig" op de markt komen, maar wanneer dat precies is, weten we nog niet.

Ten slotte toonde Adata nog een prototype van een PCI-Express 4.0 ssd, die voor het einde van dit jaar uitgebracht moet worden. Deze maakt gebruik van een controller van Silicon Motion en niet van Phison, wat maakt dat we dit jaar minstens twee PCI-Express 4.0 geschikte ssd-controllers zullen zien.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*