'Apple stopt vanavond na 18 jaar met iTunes'

40 reacties

Apple gaat naar verluidt stoppen met iTunes, nadat het meer dan 18 jaar dienst deed als muziekprogramma en als synchronisatie-applicatie voor de iPhone. Vanavond houdt het bedrijf zijn jaarlijkse WWDC-presentatie, waar het veelomvattende programma naar verluidt vervangen gaat worden door een aantal losse applicaties.

iTunes werd op 9 januari 2001 aangekondigd en heeft in de afgelopen jaren een groot aantal functies gehad. Muziek, apps, films, ringtones, podcasts en audioboeken waren erin geïntegreerd. Daarnaast moesten mobiele apparaten met de applicatie gesynchroniseerd worden, al is dat de laatste jaren steeds minder geworden. Verder is er nog een legio aan functies beschikbaar geweest. Door velen werd het dan ook bekritiseerd als onoverzichtelijk, traag en niet gebruiksvriendelijk.

Ter vervanging van het forse programma zouden drie nieuwe apps komen naar macOS. Een losse muziek-app moet de basis worden voor streamingdienst Apple Music en het synchroniseren van apparaten. De TV-app is al eerder aangekondigd en gaat films en tv-series huisvesten. Dan blijft de Podcasts-app over, die ook al bestaat binnen iOS.

Vanavond om 19:00 Nederlandse tijd wordt de keynote gehouden. Daar introduceert Apple naar verwachting iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13.


De huidige versie van iTunes, onderdeel van macOS 10.14.5.

Bron: Macrumors

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*