LG brengt de Q60 uit: mid-range smartphone met drie camera's achterop

16 reacties

LG lanceert vandaag met de Q60 zijn nieuwste smartphone in het middensegment. Het nieuwe model, dat we afgelopen februari rond MWC al zagen, moet zich vooral onderscheiden door de driedubbele cameraopstelling aan de achterzijde van het toestel en een betaalbare prijs.

Het design van de Q60 is tamelijk ingetogen. Rondom het scherm zien we een rand, die vooral onderop aan de wat bredere kant (anno 2019) is. Bovenin het midden van het display zit een inkeping voor de frontcamera. Achterop vinden we de drie camera's, een flitser en een vingerafdruklezer. Op de rechterzijkant zit de aan-/utknop; aan de andere zijde zijn twee volumeknoppen én een aparte toets voor Google Assistant geplaatst.

Door naar de interne specificaties van deze LG. Het toestel wordt aangedreven door een niet nader genoemde octa-core processor die een snelheid van 2.0 GHz haalt. Deze wordt gecombineerd met 3 GB aan werkgeheugen en 64 gigabyte aan opslag, al kan laatstgenoemde nog uitgebreid worden door middel van micro-sd. Een batterij van 3.500 mAh moet het geheel van stroom voorzien.

Het display is mogelijk het grootste nadeel van dit toestel: het 6,26-inch grote 'FullVision'-scherm met een verhouding van 19:9 klinkt op papier goed, maar de resolutie van 720 bij 1.520 pixels (voor een pixeldichtheid van 269 ppi) houdt niet over.

Op het gebied van camera's is de Q60 zoals gezegd rijkelijk bedeeld: achterop zien we een hoofdcamera van 16 megapixel met ondersteuning voor phase-detection auto focus (pdaf). Daarnaast zijn er een groothoeksensor van 5 mp aanwezig, die een kijkhoek van 120 graden heeft. De laatste camera is een 2-megapixelmodel en dient als dieptesensor. Voorop is een 13-megapixel sensor geplaatst.

Verder ondersteunt de LG Q60 DTS:X voor 3d-geluid en 4g lte. De telefoon is 161,3 x 77 x 8,3 millimeter groot (hoogte x breedte x diepte) en komt enkel in het 'New Moroccan Blue'  op de markt voor een adviesprijs van 279 euro. Klanten die hem bij de lancering kopen krijgen een gratis JBL Go 2-speaker, al werden verdere details over deze actie niet gegeven.


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

JBL Go 2 Black

JBL Go 2 Black

  • Lijningang 3
  • 5 mm jack
  • Bluetooth
  • Batterij/accu

24,99 €

5 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*