LG begint verkoop 88 inch Z9-tv met 8K OLED-scherm

15 reacties

Nadat LG Display in januari 2018 een 8k oledscherm liet zien is het moment eindelijk daar. LG start in de thuisbasis Zuid-Korea met de verkoop van de eerste televisies met dit paneel. Afgelopen januari kondigde het deze Z9-serie aan binnen de nieuwe line-up. Dit is het topmodel met een 87,6 inch oledscherm met 7680 x 4320 pixels. De prijs? Ruim 37 duizend euro.

De Z9-serie werd op CES aangekondigd en bestaat vooralsnog uit één model van 87,6 inch - de 88Z9. Het is de grootste oled-tv die LG ooit geleverd heeft en ook meteen de eerste met 8k-resolutie. Vanwege het formaat wordt hij op een standaard geleverd die misschien nog wel het meeste lijkt op een tv-kastje zonder front. Verder is hij randloos afgewerkt en zitten de speakers achter het scherm.

Cruciaal voor een 8k-tv zijn, behalve de content, wellicht de aansluitingen. Hij is uitgerust met hdmi 2.1, waardoor beelden op 8k-resolutie met 60 Hz naar de televisie toe kunnen. LG heeft de Alpha 9-chip erin gezet die veelvuldig gebruik zou maken van deep learning-algoritmes. Hiermee zouden lage resolutie beelden opgeschaald kunnen worden naar 8k, maar bijvoorbeeld ook stereogeluid naar 5.1 surround.

Op dit moment wordt hij alleen in Zuid-Korea geleverd. Pas in het derde kwartaal komt hij naar Europa. De adviesprijs ligt op 50 miljoen won - omgerekend € 37645. Bij pre-orders krijg je echter een flinke korting. Daardoor is hij nu voor 40 miljoen won te koop. Nog steeds een ruime 30 duizend euro.

Bron: The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*