'Microsoft geeft medewerkers een voorproefje van Surface-apparaat met twee schermen'

1 reactie

Microsoft heeft in een interne bijeenkomst een demonstratie gegeven van een Surface-apparaat met twee schermen. Althans, dat beweert The Verge gehoord te hebben van bronnen die bekend zijn met de plannen van de Windows-maker. Naar verluidt vormde er een lange rij vol met mensen die het dual-screen model wilden zien.

Het is zeker niet de eerste keer dat we geruchten horen over een (vouwbaar) Surface-device met meerdere schermen. Vorig jaar werd gerept over een compact model met de codenaam 'Andromeda'. Dat zou echter niet hetzelfde apparaat zijn als dat wat Microsoft intern liet zien; die zou de naam 'Centaurus' dragen en groter zijn.

Een mock-up van het Courier-concept waar Microsoft zo'n 10 jaar geleden aan gewerkt zou hebben.

The Verge stelt dat het tentoonstellen van een dergelijk prototype een voorbeeld is van de pogingen die het Surface-team doet om minder 'geheimzinnig' te doen binnen Microsoft. Daarnaast zou het op dergelijke schaal vertonen een indicatie kunnen zijn dat dit apparaat op niet al te lange termijn op de markt moet komen. 

Centaurus wordt naar verluidt één van de eerste apparaten die op Windows Lite zal draaien. Eerder dit jaar hoorden we al dat deze versie van Windows gemaakt zou worden voor dual-screen apparaten en dat hij in de zomer grootschaliger getest zou gaan worden, wat goed aansluit op dit nieuwe gerucht.

Daarnaast zou Microsoft samenwerken met Intel voor de realisatie van Centaurus. Intel toonde op Computex vorige week nog een prototype laptop met twee 12,3-inch schermen. Of dat apparaat, genaamd 'Twin River', gerelateerd is aan het Centaurus-project van Microsoft is niet bekend.

Deze laptop met twee schermen werd vorige week door Intel getoond.

Dit alles is overigens niet de eerste keer dat een laptop met een scherm aan beide binnenzijdes wordt geprobeerd. Acer kwam in 2011(!) met de Iconia Dual Touch, die twee 14-inch schermen had. Ook Lenovo heeft met de Yoga Book iets vergelijkbaars gehad, zij het dan wel met een e-ink scherm op de onderste helft van het apparaat.

Bron: The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*