Apple geeft tvOS multi-user support en ondersteuning voor Xbox- en PlayStation-controllers

7 reacties

Apple heeft een preview vrij gegeven van tvOS 13, het besturingssysteem voor zijn TV 4K. Het vernieuwde besturingssysteem voorziet onder meer in een nieuw beginscherm, ondersteuning voor meerdere gebruikers, ondersteuning voor Apple Arcade, uitgebreide ondersteuning voor gamecontrollers en nieuwe, onder water gefilmde screensavers in 4K hdr.

Op het nieuw beginscherm kunnen apps schermvullende voorvertoningen van video’s weergeven, zodat je snel een blik moet kunnen werpen op nieuwe series, films, muziek en games. Met het nieuwe bedieningspaneel kun je wisselen tussen verschillende gebruikers, zodat iedereen in huis zijn eigen aanbod te zien kan krijgen. Onder 'volgende' zie je persoonlijke content, terwijl je ook aanbevelingen voor series en films op basis van jouw smaak kunt ontvangen. Met het nieuwe bedieningspaneel heb je daarnaast snelle toegang tot belangrijke features in Apple TV, zoals de slaapstand van het systeem en audioroutering.

Apple Music op tvOS 13 maakt gebruik van ondersteuning voor meerdere gebruikers, zodat iedereen zijn eigen afspeellijsten en aanbevelingen kan afspelen. In het nieuwe bedieningspaneel heb je toegang tot het nummer dat wordt afgespeeld. Bovendien kun je nu de songteksten van favoriete nummers meelezen, want die lopen synchroon mee op het scherm.

Dit najaar komt Apple Arcade beschikbaar op de Apple tv. Zes gezinsleden hebben dan met één abonnement onbeperkt toegang tot meer dan 100 nieuwe, exclusieve games, zonder reclame of extra aankopen. Vaak is er ook nog ondersteuning voor gamecontrollers. Je kunt de Arcade-games spelen op iPhone, iPad, iPod touch, Mac en  Apple TV.

Het nieuwe besturingssysteem biedt zoals gezegd nu ook ondersteuning voor populaire controllers, waaronder dus de Xbox One S en PlayStation DualShock 4. De verzameling 4K hdr-screensavers wordt verder uitgebeid en neemt je nu mee naar de diepzee. De video's met beelden uit oceanen van over de hele wereld zijn gemaakt in samenwerking met de Natural History Unit van de BBC, het team achter 'Blue Planet'.

tvOS 13 heeft, tot slot, een vernieuwde app, waarin verschillende manieren om series en films te zoeken en bekijken worden gecombineerd . In de app vind je Apple TV- kanalen, persoonlijke aanbevelingen en meer dan 100.000 films en series uit iTunes die je kunt bekijken, kopen of huren, inclusief een grote verzameling 4K hdr-materiaal. Vanaf dit najaar is Apple TV+ – de streamingdienst met originele producties van Apple – beschikbaar in de Apple TV-app.

De preview voor ontwikkelaars is inmiddels beschikbaar voor deelnemers aan het Apple Developer Program op developer.apple.com. Een openbaar bètaprogramma wordt later deze maand voor tvOS-gebruikers  beschikbaar gesteld via beta.apple.com.  tvOS 13 is vanaf dit najaar verkrijgbaar als gratis software-update voor Apple TV 4K en Apple TV HD.

Bron: Apple

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*