WatchOS 6 voorziet in eigen App Store en uitgebreidere gezondheid-tracking

10 reacties

Apple heeft een voorproefje laten zien van watchOS 6, dat gebruikers van de Watch meer grip moet geven op hun eigen gezondheid en conditie. Daarnaast voorziet het besturingssysteem in dynamische nieuwe wijzerplaten en is de App Store nu rechtstreeks beschikbaar op het horloge. Watch.

Met de nieuwe Cycle Tracking-app kunnen vrouwen informatie over hun menstruatiecyclus vastleggen. Zo zien ze wanneer ze de volgende menstruatie kunnen verwachten en wanneer ze op hun vruchtbaarst zijn. In een dagelijks logboek kan informatie worden toegevoegd over de menstruatiecyclus, zoals de huidige menstruatie, mate van bloedverlies, symptomen, resultaten van ovulatietests en alles wat verder van belang is voor de vruchtbaarheid. De nieuwe Cycle Tracking-feature is ook beschikbaar in de Gezondheid-app op iPhone met iOS 13.

Noise-app geeft je inzicht in het geluidsniveau bij bijvoorbeeld concerten en sportevenementen. Zo kun je te weten komen wanneer je risico loopt op gehoorbeschadiging. De decibelmeter van de app reageert direct zodra het geluidsniveau verandert. Apple Watch kan een melding weergeven als het geluidsniveau boven de 90 decibel uitkomt.

Met watchOS 6 is de App Store, zoals gezegd, voor het eerst nu ook direct op de Watch beschikbaar. Je kunt nu dus vanaf je pols apps van andere aanbieders installeren, apps zoeken met behulp van Siri, de dicteerfunctie of Scribble en app-productpagina's bekijken die speciaal zijn ontworpen voor het Watch-display. Ontwikkelaars kunnen apps maken die zelfstandig werken op Apple Watch zonder dat er een iOS-app bij nodig is.

Overige updates:

  • watchOS 6 bevat dynamische nieuwe wijzerplaten en aanpassingsmogelijkheden voor meer personalisatie en toegang tot apps, contactgegevens en informatie.
  • Voor ontwikkelaars is er nu ook een audio-api voor het streamen van muziek, radio en podcasts, en een api die extra runtime beschikbaar maakt voor op sessies gebaseerde taken, zoals fysiotherapie en meditatie. Core ML maakt nu gebruik van de Apple Neural Engine van Apple Watch Series 4, zodat input op het device sneller kan worden verwerkt.
  • De Dictafoon-app is nu beschikbaar op Apple Watch.
  • Audioboeken die in Apple Books zijn aangeschaft, kunnen nu rechtstreeks vanuit de nieuwe Audiobooks-app op het horloge worden beluisterd.
  • De nieuwe Rekenmachine-app werkt direct op de pols.
  • Bij Siri-zoekopdrachten kunnen de webpaginaresultaten volledig op de Watch worden weergegeven.
  • Apple GymKit is nu ook compatibel met de producten van Octane Fitness, TRUE Fitness en Woodway, zodat het horloge nu samenwerkt met nog meer cardio-apparatuur in fitnesscentra.

De Developer Preview van watchOS 6 is vanaf vandaag beschikbaar op developer.apple.com voor deelnemers aan het Apple Developer Program. De nieuwe softwarefeatures zijn vanaf dit najaar verkrijgbaar als gratis software-update voor Apple Watch Series 1 of nieuwer gekoppeld aan iPhone 6s of nieuwer met iOS 13 of hoger. Meer informatie vind je op apple.com/watchos-preview.

Bron: Apple

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*