Apple claimt baanbrekende nieuwe technologieën voor het ontwikkelen van apps

38 reacties

Apple heeft een aantal nieuwe technologieën onthuld waarmee ontwikkelaars makkelijker en sneller krachtige nieuwe apps moeten kunnen maken. SwiftUI is een ontwikkelframework waarmee gebruikersinterfaces kunnen worden gemaakt, terwijl ARKit 3, RealityKit en Reality Composer geavanceerde tools zijn, die het voor ontwikkelaars eenvoudiger moeten maken om AR-ervaringen te creëren voor consumenten- en zakelijke apps.

SwiftUI moet volgens Apple voorzien in een krachtig en intuïtief framework voor het bouwen van complexe gebruikersinterfaces. Met simpele code moeten ontwikkelaars uitgebreide interfaces kunnen maken en daar animaties aan toevoegen. Het framework biedt daarnaast automatische functies, zoals die voor de layout, Donkere Modus, toegankelijkheid, talen die van rechts naar links worden geschreven en internationalisatie.

Dankzij een nieuwe grafische UI-designtool in Xcode 11 kunnen UI-ontwikkelaars snel een gebruikersinterface samenstellen met SwiftUI, zonder dat ze ook maar een regel code hoeven te schrijven. De Swift-code wordt automatisch gegenereerd en wanneer deze code wordt aangepast, zijn de veranderingen in de interface direct te zien in de designtool. Ontwikkelaars kunnen nu dus in real-time automatische previews zien van de UI terwijl ze hun code samenstellen, testen en verfijnen.

ARKit 3 moet mensen in het middelpunt van AR plaatsen. Met Motion Capture kunnen ontwikkelaars menselijke bewegingen in hun app integreren, terwijl People Occlusion AR-content voor of achter mensen komt te staan, zodat AR-ervaringen levensechter zijn en greenscreen-effecten mogelijk worden. In ARKit 3 kan de camera aan de voorkant drie gezichten tracken, waarbij de de camera's aan de voor- en achterkant tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Daarnaast zijn ook collaboratieve sessies mogelijk, zodat het eenvoudiger wordt om in een gedeelde AR-ervaring te stappen.

RealityKit bevat fotorealistische rendering en omgevingsdetectie, terwijl het ook ondersteuning biedt voor camera-effecten zoals ruis en motion blur. Daarnaast voorziet het in animaties, physics-effecten en ruimtelijke audio. Met Reality Composer, een nieuwe app voor iOS, iPadOS en Mac, kunnen prototypen van AR-ervaringen worden gemaakt, waarbij aan de hand van een drag-and-drop-interface en een bibliotheek vol 3D-objecten en -animaties AR-objecten kunnen worden neergezet, verplaatst en geroteerd.

 

Bronnen: Apple, Apple

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*