32GB DDR4-modules van Crucial gespot in ASRock-systeem op Computex

17 reacties

Dat geheugenfabrikanten voortdurend werken aan het vergroten van de geheugendichtheid is uiteraard geen groot geheim, maar voor het eerst zijn er nu ook 32 GB ddr4 dimm's opgedoken van Crucial. Hiervoor was de maximale capaciteit per ddr4-geheugenlatje 16 GB, de helft van daarvan. De leverancier van de geheugenchips zelf is Micron, en er wordt gebruik gemaakt van de nog onaangekondigde 16 Gb memory chips van het bedrijf geproduceerd op een verbeterd 10nm proces. Zestien van deze chips samen zorgt uiteindelijk voor een geheugencapaciteit van 32 gigabyte.

Met deze nieuwe chips van Micron kan er geconcurreerd worden met Samsung, die nu al 16 gigabit ddr4 chips levert. De dimm's met hogere capaciteit zien we vooralsnog enkel terug in de professionele en datacentermarkt, maar het ziet er naar uit dat 32 GB per latje voor consumenten ook binnenkort realiteit wordt. Op Computex werden er ddr4-2666 geheugenmodules van Crucial gespot op een ASRock systeem met Z390-moederbord en vier van deze geheugenlatjes voor een totale hoeveelheid van 128 GB ram-geheugen. Anandtech legde het geheugen en het systeem op de gevoelige plaat.

Micron heeft nog geen specifieke releasedatum gegeven voor zijn geheugenchips, maar aangezien de chips al te vinden zijn in deze ddr4-latjes van Crucial en op Computex getoond worden, is de kans groot dat we nog dit jaar 32 GB modules met deze chips zullen zien. Het is bovendien niet de eerste keer dat we 32 GB op één geheugenmodule zien, maar wel in een normale formfactor. Zowel Asus als Zadak hebben namelijk geheugenlatjes getoond met deze capaciteit, maar dan wel in een extra hoge form factor.

Foto's afkomstig van Anandtech

Bron: Anandtech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*