[Pro] Nieuwe instapper in grafische monitoren van Eizo, de ColorEdge CS2410

8 reacties

Het is al een tijdje geleden dat Eizo zijn ColorEdge CS2420 uitbracht, maar na een ruime drie jaar heeft het bedrijf een nieuwe instapper geïntroduceerd: de CS2410. Wederom is hij bedoeld voor fotografen, grafische ontwerpers en digital artists - en dan vooral de beginners in die categorieën.

Aan de basis van de ColorEdge CS2410 staat een 24,1" IPS-paneel met 1920 x 1200 pixels en een 100% dekking van het sRGB-kleurenspectrum. Er wordt een contrast geclaimd van 1000:1; de helderheid bedraagt maximaal 300 cd/m² en kan lager ingesteld worden zonder daarbij flikkeringen te veroorzaken. Verder verbruikt het geheel zo'n 20 watt aan energie en verdient het daarmee een A+ energielabel. Achterop tref je tot slot naast displayport, dvi-d en hdmi video-ingangen ook een usb-hub aan.

Eizo stelt zijn ColorNavigator kalibratiesoftware en Quick Color Match kleurenmanagementsoftware gratis beschikbaar via een download. De kalibratie wordt overigens direct in de 16-bit look-up table (LUT) van het scherm opgeslagen, zodat er geen verlies wordt geleden zoals bij softwarematige kleurcorrectie.

De Eizo ColorEdge CS2410 zal vanaf juli beschikbaar komen voor een adviesprijs van 559 euro, inclusief vijf jaar on-site garantie. Ze worden uiteraard in de fabriek al gekalibreerd. Een lichtafschermkap (model CH2400) is los verkrijgbaar en wordt magnetisch bevestigd.

Bron: Eizo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*