Thrustmaster brengt F/A-18C Hornet straaljager joystick-replica uit voor HOTAS-platform

12 reacties

Op de FlightSimExpo in Orlando (Florida, VS) heeft Thrustmaster zijn nieuw paradepaartje gepresenteerd, een replica van de legendarische F/A-18C Hornet straaljager-flightstick. Deze borduurt voort op het HOTAS-platform; de eerste stick daarvoor was gebaseerd op de A-10C Warthog - bekend van het GAU Avenger-kanon waar een vliegtuig omheen gebouwd werd. 

Nu zoekt Thrustmaster dus meer de snelheid op met het multifunctionele jachtvliegtuig van de Amerikaane marine, de F/A-18 Hornet. Het bedrijf belooft een levensechte ervaring dankzij een 1:1 replica van de flightstick. Het geheel heeft een metalen greep en is opgetrokken uit duurzame materialen. Overigens is de stick vrijwel identiek aan die van de AV-8B Night Attack en de F-15E Strike Eagle.

Op de joystick vind je 19 actieknoppen, waaronder een realistische tweetraps trigger en een PoV-hat met acht richtingen. Verder belooft de fabrikant automatische integratie in de game DCS (die apart verkocht wordt) via de F/A-18C module. Zoals gezegd heb je voor deze Hornet-grip een bestaande Hotas-basis nodig, bijvoorbeeld een Hotas Warthog of een Hotas Cougar.

De Thrustmaster F/A-18C Hornet HOTAS Add-On Grip zal vanaf 25 juni beschikbaar komen voor een adviesprijs van 199,99 euro. Hij is echter al vanaf vandaag vooruit te bestellen in de officiële webshop van Thrustmaster. Het geheel is compatibel met alle populairste vliegsimulatorspellen, maar volgens Thrustmaster komt het maximaal tot zijn recht in de Digital Combat Simulator: F/A-18C Hornet van Eagle Dynamics.

Bron: Thrustmaster


6 besproken producten

Vergelijk alle producten

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*