Volgens MSI's CEO zullen zelfs de goedkopere X570-moederborden aan de prijs zijn

140 reacties

De ceo van MSI, Charles Chiang, heeft in een interview met Tom's Hardware gezegd dat AMD's komende X570-moederborden niet bepaald goedkoop zullen worden. Dat zou komen doordat bepaalde technologieën waar de moederborden gebruik van maken erg duur zijn om te integreren.

De bedrijfsleider heeft zelfs geconstateerd dat MSI's X570-moederborden waarschijnlijk niet goedkoper zullen zijn dan de Z390-borden van Intel. Dat heeft volgens Chiang te maken met het feit dat de productiekosten hoger liggen, en de prijs van de chipset zou ook wel eens hoger kunnen zijn. Hij zegt dat pcie 4.0, dat meer stroom verbruikt en het ontwerp ingewikkelder maakt, een grote factor is van de hogere kosten. Er zal gebruik gemaakt moeten maken van signaalversterkende onderdelen voor de pcie-lanes, aangezien de signalen van pcie 4.0-lanes op een moederbord een kortere reikwijdte hebben dan pcie 3.0.

Op Computex zagen we dat ook de vrm en het koellichaam erbovenop (ten opzichte van veel borden met de X470-chipset) in de meeste gevallen een stuk krachtiger is, wat ook een logische verklaring zou zijn voor de hogere prijzen. Chiang gaf ook zijn visie op waarom AMD voor deze strategie heeft gekozen:

Veel mensen vragen me wat ik denk van het AMD van vandaag. Ik zou zeggen dat het hedendaagse AMD totaal verschillend is van het AMD van twee, drie, vijf jaar geleden. Ze hebben goede technologie en ze willen de betere specificaties complementeren met een hogere prijs, en kijken wat het effect op de markt is. AMD is niet meer het bedrijf dat vooral budgetproducten probeert te verkopen.

Tom's Hardware vroeg vanwege het prijsverschil tussen de X470-moederborden en de X570-varianten of X470-moederborden in de markt zullen blijven. De ceo verklaarde dat dit zal afhangen van het prijsverschil. "Als er inderdaad een relatief groot prijsverschil is, dan zou het kunnen dat consumenten X470 blijven overwegen," aldus Chiang. De prijzen van moederborden met X570 staan dus nog niet in steen gegraveerd.

Praktisch alle X570-moederborden zullen, op een enkeling na, een chipset-fan hebben. MSI's borden, zoals deze, zijn daar geen uitzondering van.

Bron: Tom´s Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*