Op gamers gerichte DDR4-modules van HP gespot

23 reacties

HP kennen we uiteraard van laptops, desktops, printers en dergelijke, maar op de markt voor interne onderdelen is het bedrijf niet echt een grote speler. Daar lijkt wat verandering in te gaan komen: naast de ssd's die Hewlett-Packard maakt lijken er nu ook geheugenmodules op het programma te staan.

Op de showvloer van Computex 2019 waren namelijk enkele ddr4-modules te zien met HP-branding. Volgens AnandTech worden de onderliggende geheugenchips gemaakt door het Chinese bedrijf Biwin. Er waren drie varianten te zien: de V2, V6 en V8. Eerstgenoemde is een simpele no-nonsense geheugenmodule zonder heatspreader. 

De V6 en V8-modellen zijn wat uitgebreider en deze worden vrij duidelijk op gamers gericht. De V6 beschikt over een zwarte heatspreader met een hoekig design bovenop. Op enkele afbeeldingen op de achtergrond zijn ook nog blauwe en rode varianten te zien. Verlichting is echter niet aanwezig.

Daar heeft HP de V8-voor: op dit model is een grote rgb-strip aanwezig aan de bovenzijde van het koelelement. De heatspreader zelf lijkt van geborsteld aluminium te zijn gemaakt, maar de exacte materiaalkeuze is niet duidelijk. Het tentoongestelde geheugenlatje lijkt een iets ander ontwerp te hebben dan de foto's die erachter staan: waar het demonstratiemodel zijn rgb-strip (vanaf boven gezien) niet onderbreekt is dat op de renders wel het geval. Mogelijk staat het uiteindelijke ontwerp nog niet helemaal vast of is de getoonde module een wat ouder prototype.

Wat snelheden betreft komen er van de V6 en V8-modellen een zestal uitvoeringen: van ddr4-2400 tot en met ddr4-3600, op 1,2 of 1,35 volt afhankelijk van het model. Per latje is er 8 of 16 GB ddr4 aanwezig.

Wanneer HP en Biwin van plan zijn om de geheugenmodules op de markt te brengen, is niet bekend. Het feit dat ze op deze wijze tentoongesteld worden suggereert echter wel dat een lancering niet al te lang meer op zich zal laten wachten.

Bron: AnandTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*