Roccat komt met Kain Aimo-muizen met nieuwe Omron-knoppen

5 reacties

Roccat brengt met de Kain zijn eerste muis op de markt na de overname door Turtle Beach van afgelopen maart.  De Duitse fabrikant van randapparatuur meldt met de Kain speciale aandacht te hebben besteed aan nieuwe knoppen, die zeer snel clicks moeten kunnen waarnemen. In het najaar van dit jaar moeten er met de 100 Aimo, de 120 Aimo en de draadloze 200 Aimo drie versies beschikbaar zijn.

De basis voor de muis wordt gevormd door de Omron-knoppen met gespecificeerde levensduur van maximaal 50 miljoen keer klikken. Volgens het bedrijf wordt het klikgevoel verder nog verbeterd door een nieuwe veer. De reactietijd van de Kain-muizen moet met een klikalgoritme met 16 milliseconden zijn verkort, waarbij uitgegaan moet worden van een tijdelijke verkorting van de signaalvertraging, die eigenlijk ongewenst dubbelklikken moet voorkomen.

De afmetingen van alle drie de modellen zijn nog onbekend, terwijl qua gewicht alleen is bekendgemaakt dat de Aimo 100 en Aimo 120 89 gram zullen wegen. Ergonomisch gezien zijn alle varianten gericht op rechtshandigen, ook al lijkt het chassis symmetrisch. Er zijn twee extra toetsen aan de linkerkant -weg van de primaire knoppen- en een knop voor sequentiële dpi-wissels geplaatst. Alle modellen hebben een intern geheugen van 512 kilobyte, waarin macro's en (led) lichtinstellingen kunnen worden opgeslagen.

De Kain Aimo wordt aangesloten via een 180 centimeter lange type a usb-kabel, terwijl de kabel van de Kain Aimo 120 is omwikkeld door nylon. Informatie over de ondersteunde draadloze standaarden van de Kain Aimo 200 en zijn batterij is nog niet beschikbaar.

De nieuwe Kain muizen worden in september van dit jaar op de markt verwacht, met adviesprijzen die 50 euro bedragen voor de 100 Aimo en 102 Aimo (de 2 duidt op een witte versie) en 70 euro voor de Aimo 120 en 122 Aimo. Voor de Kain 200 Aimo en 202 Aimo voorspelt Turtle Beach de beschikbaarheid in de herfst van dit jaar, met een adviesprijs van 100 euro.

Bron: Computerbase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*