Sony komt met 600 mm F4 G-Master supertelelens

21 reacties

Sony introduceert met de FE 600 mm F4 GM OSS (SEL600F40GM) een supertelelens die, naar eigen zeggen, uitstekende beeldkwaliteit moet koppelen aan snelle en precieze af-functies. Daarnaast claimt de maker dat deze lens met 3040 gram de lichtste is in zijn klasse.

Naast de FE 400mm F2.8 GM OSS-lens stelt Sony met de introductie van deze 600 mm te kunnen voorzien in een compleet aanbod voor professionele sport-, natuur- en nieuwsfotografen. De FE 600 mm is uitgerust met twee xd (extreem dynamische) lineaire motoren, die de lensaandrijving moeten versnellen voor scherpstelling. De motoren worden daarbij ondersteund door  bewegingsalgoritmen om vertraging en instabiliteit te minimaliseren en het geluidsniveau te beheersen.

Het optische ontwerp bevat drie fluorietelementen die chromatische aberratie moeten helpen te verminderen en elke vorm van colour bleeding moeten onderdrukken. De lens heeft ook de Nano AR-coating van Sony om ongewenste reflecties te onderdrukken. Dankzij een 11-bladig rond diafragma moet de lens tevens garant kunnen staan voor een natuurlijk en zacht bokeh.

De FE 600 mm F4 GM OSS is compatibel met Sony's 1,4x en 2,0x e-mount teleconverters. Deze moeten zorgen voor goede beeldprestaties bij langere brandpuntsafstanden, waarbij ze de snelle en precieze AF-prestaties moeten behouden. De lens is gebouwd met een duurzame magnesiumlegering en een sterke, lichtgewicht carbonvezel kap. Dit moet hem bestand doen zijn tegen zware omstandigheden, terwijl de fluorcoating op het voorstel element vuil en vingerafdrukken tegen moet gaan.

De lens beschikt over harde bedieningselementen, waaronder een full-time dmf schakelaar om onmiddellijke handmatige scherpstelling in te schakelen, vier aanpasbare focus hold-knoppen, verspreid over de cilinder en een focusring met linear response mf. Daarnaast bevat de lens een ingebouwde optische stabilisatie voor dynamische sportactie en drie verschillende modus-instellingen. Tevens beschikt het nieuwe model over een functiering met selecteerbare 'preset' en 'function' instellingen, die een primeur vormen voor elke Sony-lens.

De FE 600 mm F4 OSS beschikt daarnaast over een drop-in-filterslot dat ø 40,5 mm nd en andere filtertypen accepteert, evenals het optionele VF-DCPL1 drop-in circulaire polarisatiefilter. De nieuwe Sony lens is in Europa beschikbaar vanaf augustus 2019, voor een adviesprijs van ongeveer € 14.000,-, terwijl de optionele VF-DCPL1 € 480,- moet kosten.

Bron: Sony

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*