De weg naar Hardware.Info 7.0 #5: dit is onze nieuwe productvergelijker!

33 reacties

Het duurt niet lang meer: binnenkort introduceren we Hardware.Info 7.0, een volledig vernieuwde versie van onze site. In deze vijfde blog gaan we diep in op het onderdeel waaraan het meest is gewerkt en dat naar onze mening ook het meest is verbeterd: de productvergelijker!


Zie ook: de weg naar Hardware.Info 7.0, deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4.

Van Prijs naar Product

Laten we beginnen met de naam: op dit moment praten we nog over de Hardware.Info Prijsvergelijker, maar vanaf het moment dat de vernieuwde site live gaat, wordt dat Hardware Info Productvergelijker. In een wereld waarin er (helaas) steeds minder online shops zijn en de prijzen van de resterende shops steeds dichter bij elkaar komen te liggen, is het primaire doel van de vergelijker niet langer om je te helpen de goedkoopste leverancier voor een product te vinden, maar juist om je te helpen de beste keuze te maken wanneer je op zoek bent naar een nieuw stuk hardware.

Dat doen we bijvoorbeeld door de resultaten van onze reviews beter in de vergelijker te integreren, door de filtermogelijkheden te verbeteren en door de getoonde alternatieven te verbeteren. Prijzen vergelijken blijven we uiteraard ook doen! Net als op de huidige site blijven we de prijs- en voorraadstatussen van alle bij ons aangesloten webshops minimaal een keer per uur verwerken, om je op die manier altijd een zo accuraat mogelijk mogelijk overzicht te bieden.

Afscheid van 1-2-3 

Onderstaande screenshot toont de nieuwe productcategorie pagina wanneer je die bezoekt vanaf een desktop. Wanneer je deze vergelijkt met dezelfde pagina op de huidige site, zul je zien dat het verschil bijna niet groter kan. Het ten tijde van Hardware.Info 4.0 geïntroduceerde “1-2-3” zoeksysteem met filters bovenin maakt plaats voor een op het eerste gezicht meer traditionele opbouw met filters links en resultaten rechts. Op de pagina hebben we verschillende zaken toegevoegd om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Om te beginnen zie je op de categoriepagina direct of een product in één van onze reviews een award heeft gewonnen en zo ja waarom. Dit helpt je direct met het uitkiezen van het juiste product. Filteren op producten met een Hardware.Info onderscheiding wordt ook makkelijker: deze optie staat vrijwel bovenaan in de filterbalk. Onder de productnaam vind je telkens de primaire specificaties van ieder product. Zodra je gaat filteren op een specificatie die hier geen onderdeel van uitmaakt, wordt deze automatisch toegevoegd, zodat je in het overzicht direct onderscheid kunt maken. Wanneer een product in de afgelopen week minimaal 5% in prijs is gedaald, tonen we het ook direct duidelijk in het productenoverzicht. Voor alle belangrijke productgroepen hebben we de filteropties herzien en waar nodig in een slimmere volgorde geplaatst.

Misschien wel de belangrijkste vernieuwing van de categoriepagina is dat deze in Hardware.Info 7.0 ook op mobiel goed werkt, inclusief alle filtermogelijkheden. Op je smartphone een nieuwe product uitzoeken gaat in de nabije toekomst dus eindelijk ook goed!

Verbeterde vergelijkingstabellen

Een van de zaken die de Hardware.Info vergelijker op dit moment uniek maakt, is de mogelijkheid tot het aanmaken van meerdere vergelijkingstabellen die je indien gewenst ook kunt opslaan en delen. De betreffende functionaliteit is echter alles behalve gebruiksvriendelijk en werkt geheel niet op mobiel. Beide hebben we opgelost. Wanneer je waar dan ook op site bij één of meer producten het “Vergelijk”-vakje aanvinkt - of dat nu een categoriepagina, productpagina of waar dan ook is - worden de producten die je wil vergelijken onderin de pagina in een speciaal vak verzameld. Ook wanneer je tussen meerdere pagina’s schakelt! Heb je je selectie compleet, dan kun je eenvoudig beginnen met vergelijken, of indien gewenst je vergelijking opslaan.

De vergelijkingstabellen zélf zijn ook veel beter geworden, onder meer doordat we de kopregel en eerste kolom (met specificatienamen) altijd zichtbaar in beeld houden. Net als bij Hardware.Info 6 kun je zoveel producten vergelijken als je zelf wil.

Productpagina's

De productpagina’s zijn ook geheel vernieuwd. Zoals we in ons vorige artikel over Hardware.Info 7 al schreven, zijn de tabbladen op deze pagina verdwenen tijd. Ook op deze pagina’s maken we het direct duidelijk wanneer een product een award heeft gewonnen in één van onze reviews en is in dat geval onze conclusie direct prominent zichtbaar. Het prijzenoverzicht hebben we een stuk duidelijker gemaakt, door minder belangrijke zaken weg te halen en belangrijke zaken (zoals de voorraad status van shops) juist duidelijker te noteren. De prijswekker en het prijsverloop - twee zaken waarvan tijdens onze tests bleek dat ze extreem gewaardeerd worden door jullie! - hebben een prominentere plek gekregen.

Wat zeker ook nog genoemd moet worden zijn de getoonde alternatieven, een functionaliteit die nu ook al hebben, maar in Hardware.Info 7.0 flink verbeterd is. De alternatieven zijn niet langer enkel gebaseerd op een algoritme dat producten zoekt die zoveel mogelijk lijken op het product dat je op dit moment bekijkt, maar bepalen we ook door crowd sourcing: we bekijken met welke andere producten het betreffende product het vaakst wordt vergeleken door andere Hardware.Info bezoekers en op basis daarvan optimaliseren we de lijst. Zodoende zul je veel vaker echt zinnige alternatieven vinden.

Vernieuwde global search

Ten slotte: ook de globale zoekfunctie is vernieuwd om je zo goed en snel mogelijk te helpen de juiste producten te vinden. Niet alleen is de zoekfunctie een stuk duidelijker en laten we bijvoorbeeld op een overzichtelijke manier zien of een product een award heeft, ook de werking is anders. Wanneer je nu in Hardware.Info 6 zoekt op “Asus”, krijg je als resultaat een aantal ogenschijnlijk willekeurige Asus producten. In Hardware.Info 7.0 krijg je links naar bijvoorbeeld “Asus moederborden” en “Asus videokaarten” om op de betreffende categoriepagina’s verder te filteren. Zoek je bijvoorbeeld op “GeForce GTX 2060” dan krijg ook niet lukraak wat resultaten, maar juist links om videokaarten of laptops met deze GPU te vergelijken. Zo heeft de globale zoekfunctie nog veel meer subtiele, maar belangrijke verbeteringen.

De productvergelijker was voor ons de belangrijkste reden om aan Hardware.Info 7.0 te beginnen en we zijn zeer blij met het resultaat. Tegelijkertijd zijn we er ons ook terdege van bewust dat de nieuwe vergelijker geen eindstation is, maar juist een nieuw vertrekpunt. We hebben al veel ideeën om de vergelijker voor Hardware.Info 7.1, 7.2 en verder nóg beter te maken, maar zullen na de introductie natuurlijk ook nauwlettend jullie reacties en suggesties in de gaten houden. En ook nu lezen we graag wat jullie eerste indruk is van de komende veranderingen: brand dus vooral los in de reacties!

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*