ASUS kondigt 's werelds eerste monitor met Display Stream Compression aan, ondersteunt 4K en 144Hz met een enkele kabel

21 reacties

Op de E3 gamingbeurs heeft Asus een nieuwe monitor geïntroduceerd in zijn Republic of Gamers-line up. Het beeldscherm, dat nog geen specifieke modelnaam heeft meegekregen, is 43 inch groot en biedt een 4k-resolutie aan van 3840 op 2160 pixels. Het is duidelijk dat dit een high-end display is, want ook met de verversingssnelheid maakt het bedrijf indruk: het scherm kan namelijk beelden tot een snelheid van 144 Hz weergeven, zelfs in de 4k-resolutie. Opmerkelijk: daarvoor is slechts een enkele DisplayPort 1.4 kabel nodig, waar er bij vorige 4K 144Hz monitoren nog twee kabels vereist waren.

Het beeldscherm maakt als eerste ter wereld gebruik van Display Stream Compression (DSC) technologie, dat werd getoond tijdens het AMD-event op de E3-beurs. De technologie is een compressiestandaard die geen zichtbaar kwaliteitsverlies met zich meebrengt, waardoor de hoge resolutie en refresh rate via één DisplayPort-kabel mogelijk wordt. Chroma subsampling (wat wel een zichtbaar kwaliteitsverlies oplevert) wordt hierbij niet toegepast. Bovendien kan het scherm ook nog probleemloos hdr-beelden weergeven en variabele verversingssnelheden gebruiken. 

Het 43-inch RoG-display biedt ondersteuning voor AMD FreeSync 2 en voldoet aan de VESA DisplayHDR 1000 eisen, wat neerkomt op een maximale helderheid van 1000 cd/m². Wat het kleurenspectrum betreft bedekt het scherm 90% van de DCI-P3 standaard en om een betere hdr-weergave mogelijk te maken wordt er local dimming toegepast.

Een prijskaartje of releasedatum voor het scherm is er nog niet, al toont Asus hun nieuw high-end display wel al op foto.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*