TSMC begint aan onderzoek en ontwikkeling voor 2nm node

46 reacties

TSMC kennen we als een van de grote fabrikanten van computerchips en concurrent onder andere met Intel en Samsung. Momenteel heeft het Taiwanese bedrijf de massaproductie van 7nm euv-chips gestart en wil het volgend jaar overstappen naar een 5nm productieproces. Om dat mogelijk te maken investeerde TSMC meer dan 20 miljard Amerikaanse dollar voor een nieuwe fabriek in Taiwan. Uiteraard is het de bedoeling dat de processen ook hierna steeds kleiner en efficiënter worden. 

Als we een rapport van Chinese media mogen geloven, moet het 3nm procedé momenteel nog goedgekeurd worden, maar er wordt al een stap verder gekeken naar het kleinere 2nm proces. Naar verluidt zou TSMC gestart zijn met onderzoek en ontwikkeling van het 2nm proces in Hsinchu, een kleinere stad in Taiwan waar ook het hoofdkwartier van TSMC is gevestigd. De chipfabrikant investeerde eerder al een hoop in deze stad en diens 'science and technology park', en gelooft dat Hsinchu een cruciale plaats is voor de succesvolle ontwikkeling van de 2nm node. Het rapport quoteert Zhuang Zishou, een directeur bij TSMC.

Als alles verloopt volgens plan zal de fabriek in Hinschu vanaf volgend jaar gebouwd worden en moet het anderhalf jaar later afgewerkt zijn. Het 3nm proces moet dan vanaf 2022 in massaproductie gaan, het kleinere 2nm volgt dan uiteraard nog een tijd later.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*