Intel huurt John Sell, hoofdontwerper van de Xbox One-SoC's in

30 reacties

Intel is het afgelopen jaar flink aan het lobbyen bij werknemers van andere bedrijven zoals Google, Tesla, Nvidia en AMD. Nu is ook Microsoft aan de beurt; de techgigant heeft namelijk chiparchitect John Sell aan de haak geslagen.

Sell is onder andere de vader van de chips die in de originele Xbox One, de Xbox One X en in Project Scarlett zitten en zal zitten. Opvallend is dat de ingenieur van 1997 tot en met 2005 bij AMD heeft gewerkt, waarna hij naar Microsoft verhuisde. Gedurende een aantal jaar heeft hij dus behoorlijk wat SoC-expertise op kunnen bouwen, wat bij Intel natuurlijk goed van pas zal komen. Intel zal in de nabije toekomst namelijk ook met zelf ontwikkelde grafische chips komen. Krachtige apu's zullen hier ongetwijfeld deel van uitmaken.

AMD lijkt Intels grootste slachtoffer te zijn; onder andere gpu-zwaargewicht Raja Korudi en marketingleiders Heather Lennon en Chris Hook hebben het blauwe licht gezien. De ontwerper van AMD's Zen-architectuur, Jim Keller, maakte ook de overstap, maar dan vanaf Tesla. Tom Peterson en Mark Taylor van Nvidia zouden ook een nieuwe plek hebben gevonden bij team blauw. Intels nieuwe ceo, Bob Swan, heeft duidelijk goed in de gaten dat goede producten worden gemaakt door mensen met veel ervaring.

Inmiddels is de nieuwste zet van de chipfabrikant door meerdere bronnen bevestigd, en Sell heeft ook zijn LinkedIn-pagina bijgewerkt met het nieuwtje.

Bronnen: LinkedIn, OnMSFT, Fudzilla, Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*