Gerucht: AMD werkt aan een Threadripper-CPU met 64 Zen 2-cores voor het vierde kwartaal van 2019

36 reacties

Begin mei ging het nieuws dat AMD nieuwe Threadripper-cpu's op basis van Zen 2 van de productroadmap heeft gehaald. Het was onduidelijk waarom dit gebeurde, en het bleef ook onduidelijk wanneer de nieuwe processors dan wél zouden komen. Volgens Wccftech komen de nieuwe modellen toch vrij snel, en er zouden modellen met meer rekenkracht dan ooit tevoren tussen zitten.

De site heeft namelijk van bepaalde bronnen gehoord dat AMD werkt aan een Threadripper met 64 cores en 128 threads. Het vorige topmodel, de 2990WX, had 'slechts' 32 cores. Aangezien de nieuwe Epyc 2-cpu's ook zo'n enorme hoeveelheid rekenkernen hebben, is dit niet zo'n verrassing meer. De nieuwe workstationprocessoren krijgen naar verluidt ook een nieuwe chipset. Op het moment wordt die X599 genoemd, maar AMD zou overwegen om de naam te veranderen om verwarring met het blauwe kamp te voorkomen. De '99' in de naam zou in ieder geval worden behouden. Ook de TR4-socket zou behouden blijven, Wccftech's bron vermeldt in ieder geval niets over een nieuwe processorvoet.

Het is nog onbekend hoeveel de processors gaan kosten, maar de techsite speculeert dat de prijs van het topmodel tussen de 2.500 en 3.000 dollar zal bedragen. Het is echter de vraag of dat daadwerkelijk zo zal zijn. Het 7nm-procedé waar deze cpu's gebruik van zullen maken is een stuk duurder dan het 12nm-procedé van de 2990WX, en bovenal: AMD zal waarschijnlijk de absolute cpu-prestatiekoning zijn, ook in dit segment. De kans is aanwezig dat AMD daar een flink prijskaartje voor zal vragen.

Daarnaast was Wccftech's bron vrij duidelijk over wanneer ze in de schappen moeten verschijnen; vóór het eind van het jaar. Voor CES begin volgend jaar zou AMD namelijk iets nieuws op de planning hebben staan, we kunnen alleen nog speculeren over wat dat precies inhoudt. Lekken over de nieuwe X599-moederborden zouden waarschijnlijk in het vierde kwartaal moeten verschijnen, en in het meest slechte geval zullen de processors in januari van volgend jaar verkocht worden.

De hoeveelheid chips op de cpu is enorm, waardoor de rekenkracht ook enorm zal zijn.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*