Volgens de USB Promoter Group komen producten met USB 4.0 met dubbele snelheid aan het eind van 2020

13 reacties

Anandtech heeft op Computex kennis gemaakt met de organisatie achter het usb-protocol, genaamd de 'USB Promotor Group'. Leden van deze club zijn onder andere Intel, Apple en Microsoft. Nu heeft de organisatie bekendgemaakt dat producten met de nieuwe versie aan het eind van 2020 beschikbaar zullen zijn.

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan het afronden van de specificaties, dat 'halverwege dit jaar' gebeurd zal zijn. In ieder geval is het zeker dat de nieuwe versie een doorvoersnelheid van zo'n 40 Gigabit per seconde heeft, even snel als Intels Thunderbolt 3-standaard dus. Daar is het nieuwe protocol ook op gebaseerd, maar er zullen ook een aantal verschillen zijn. Het is echter nog onduidelijk wat die verschillen zullen zijn, en de vierde generatie lijkt erg veel weg te hebben van Thunderbolt 3. Let wel op dat de nieuwe standaard drie verschillende snelheden zal kennen: 10, 20 en 40 Gb per seconde.

Opvallend is dat het consortium geen woord vermeldt over usb type-a. De reden daarvoor is waarschijnlijk dat recentere toepassingen van de usb-standaard, zoals stroomtoevoer met een groter vermogen, alleen werkt op type-c. Deze functie zou ook op usb 4.0 zitten. Je mag dus verwachten dat apparaten in de toekomst nog maar weinig gebruik zullen maken van de oude doch populaire connector.

De nieuwe usb-iteratie zou meer zijn dan slechts de opvolger van usb 3.2; je kunt er onder andere ook je display mee van beeld voorzien. Daarbij wordt de juiste hoeveelheid bandbreedte voor je display gebruikt, waardoor er eventueel een deel van de bandbreedte overblijft voor bijvoorbeeld het versturen van data naar apparaten aan je usb-hub.

Bron: Anandtech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*