ASMedia ontwerpt AMD A520- en B550-chipsets: geen PCIe 4.0 en pas in vierde kwartaal

32 reacties

ASMedia ontwerpt sinds het begin van het AM4-era de chipsets voor deze moederborden. Maar X570 is daar een uitzondering op; deze chipset zou door AMD zelf ontworpen zijn. Marktanalist Digitimes heeft nu opgevangen dat ASMedia weer een contract heeft voor het ontwerpen van een nieuwe generatie chipsets voor AMD.

Het gaat om de B550 en A520-chipsets. Helaas beschikken volgens Digitimes deze chipsets niet over pcie 4.0, dat blijft een eigenschap voor de X570-chipset. Maar als de producten met B550 en A520 naar behoren zullen functioneren, dan zal ASMedia opnieuw een contract krijgen voor chipsets die in 2020 op de markt zullen verschijnen. Deze chips zouden wél pcie 4.0 vanuit de chipset ondersteunen. X570-borden zullen in juli in de (virtuele) schappen liggen. Bij borden met deze goedkopere B550- en A520-chipsets zullen de pcie 4.0-lanes vanuit de processor als het goed is wel werken op de bijbehorende hoge snelheden, dus in principe zou een grafische kaart en één ssd met pcie 4.0 ook op deze snelheden op de goedkopere borden moeten werken. Ook jammer is dat B550 en A520 pas in het vierde kwartaal op de markt zullen verschijnen, als we Digitimes mogen geloven.

Daarnaast heeft de marktanalist op een investeerdersbijeenkomst van ASMedia gehoord dat het bedrijf in 2020 controllers voor usb 4.0 aan systeem- en moederbordfabrikanten zal leveren. Op dezelfde bijeenkomst is verteld dat 'pcie-chipproducten van de volgende generatie' usb 3.2 zullen ondersteunen met snelheden van 5, 10 en 20 Gigabit per seconde. X570 heeft alleen (native) ondersetuning voor usb 3.2 op 10 Gb/s, ,maar het zou kunnen dat er tegen die tijd ook B550-borden met usb op 20 Gb/s op de markt verschijnen aan de hand van extra chips.

Digitimes' bronnen menen te weten dat ASMedia's chips nu ook in Samsungs en SanDisks producten zitten, dankzij zijn usb bridge-controller die overweg kunnen met snelheden van 10 Gigabit per seconde voor harde schijven en ssd's met de pcie-interface. Ook in de redriver-chipmarkt zou de chipontwerper het goed doen, mogelijk door de nieuwe X570-bordjes. Als laatste voert het de productie van 'high-end sata-controllers' voor industriële toepassingen op. ASMedia heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar een omzet van 48,8 miljoen dollar gedraaid, 30,6% meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Digitimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*