Intels Comet Lake processoren met tien rekenkernen

69 reacties

Aangezien AMD zorgt voor een stevige concurrentie met zijn Ryzen-processoren van de derde generatie, is Intel gedwongen om opnieuw zijn beste beentje voor te zetten met een nieuwe reeks aan chips. Het bedrijf hoopt dat te doen met de zogenaamde Intel Comet Lake-generatie, die met tien rekenkernen het hoogste aantal cores biedt voor Intel-chips die gericht zijn op de reguliere consument. Natuurlijk zegt dat nog niets over de prestaties en de releasedatum van de chips.

Om meer over die prestaties te weten te komen, zal je moeten wachten op de onvermijdelijke Hardware.Info-review, maar de releasedatum kan misschien toch net wat vroeger vallen dan 2020 (wat eerder werd aangehaald).

Zowel de Comet Lake-chips met tien rekenkernen als de Comet Lake-processoren met zes rekenkernen verschenen deze week immers in EEC registratie listings. Het lijkt te gaan om de desktop-varianten, want in de productnamen zien we 'Comet Lake-S' staan. De listing lijkt ook aan te geven dat het gaat om een barebones-systeem en niet alleen de chips aan zich. Het sdp-deel van de listing doet namelijk vermoeden dat dit product deel uitmaakt van Intels' softwareontwikkelingsplatform. Als een beta-ontwikkelingskit nu al geregistreerd wordt, dan lijkt het een stuk waarschijnlijker dat we de Comet Lake-chips al zullen zien voor de jaarwisseling. De tijd moet uitwijzen of dit ook werkelijk het geval zal zijn.

Bronnen: eTeknix, PCGamesn

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*