BenQ gaat ePaper mode toevoegen aan twee nieuwe monitors

7 reacties

Het wordt steeds lastiger om te innoveren in de wereld van monitoren: hogere resoluties, schermen met een kromming, hogere verversingsgraden en schermen met accurate kleuren zijn al een tijdje niets nieuws meer en het is dan ook aan de fabrikanten om met nieuwe originele ideeën te komen om waarde te creëren voor de consumenten. BenQ waagt zich in ieder geval aan een nieuwe poging met twee nieuwe monitors die deze zomer op de markt komen, namelijk de BenQ GL2480 en de BenQ GL2780.

Op het eerste oog lijkt er niets bijzonders aan deze 24-inch en 27-inch exemplaren: ze hebben beiden een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een tn-paneel, een verversingsgraad van 75 Hz, een responstijd van 1 ms en een helderheid van 250 nits. BenQ pakt echter wel uit met een zogenaamde ePaper-mode. Je kan deze mode activeren in het osd-menu en deze zou al het blauwe licht wegfilteren, wat rustiger moet zijn voor je ogen. Er zouden ook opties zijn voor mensen die moeite hebben om rode en groene kleuren te zien.

BenQ blijft echter nog vaag over de functie en we zullen dus nog moeten wachten tot we het toestel zelf in handen hebben vooraleer we er een oordeel over kunnen vellen. De monitors zullen in augustus gelanceerd worden voor respectievelijk 149,99 usd en 179,99 usd. Over Europese prijzen en beschikbaarheid werd er nog niets meegedeeld.

Bron: Techspot

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*