Spencer: 'Microsoft kan mogelijk Xbox One-eigenaars toelaten de rekenkracht van hun console te verhuren'

41 reacties

Vanaf oktober gaat Microsoft elke Xbox One-console transformeren in een game streaming server, wat het mogelijk maakt om Xbox-spellen via het netwerk te streamen naar een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. Dit maakt allemaal deel uit van Project xCloud (Microsofts nieuwe game streaming-programma dat gebaseerd is op cloud). Het idee om games te laten draaien met hardware die ergens anders gestationeerd staat, creëert een heel aantal nieuwe mogelijkheden en Xbox' vice president van gaming, Phil Spencer, wil die in de toekomst benutten.

Dat volgt althans uit een interview met Giant Bomb, waarin de businessleider het had over de mogelijkheid om Xbox One-gebruikers toe te laten de rekenkracht van hun console te verhuren aan andere gamers, die op die manier van games kunnen genieten via streaming. De Xbox One-eigenaar zou op die manier geld of Microsoft Points kunnen verkrijgen zodat de console waarde creëert, zelfs wanneer je er niet op kan spelen. 

Spencer benadrukt wel dat een dergelijk systeem op dit moment nog geen realiteit is en dat het waarschijnlijk nog jaren zal duren vooraleer het geïmplementeerd zou worden. Desalniettemin vind hij het een erg leuk idee en het is dus zeker een mogelijkheid voor de toekomst.

Bron: TweakTown

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*